Region

ODLOŽEN Sabor trubača u Guči - vidimo se SLEDEĆE GODINE?!

Izvor mondo.rs Izvor Kurir.rs

Zbog korona virusa ove godine ljubitelji festivala trube u Guči, najvjerovatnije neće uživati u čarima ovog duvačkog instrumenta u Dragačevu. Postoji šansa da se Sabor pomeri za oktobar, "ali ako treba, odlaže se za 2021!"

Izvor: Mondo/Goran Sivački

Organizarori su potpuno isključili mogućnost da Sabor bude održan u avgustu, međutim, neizvjestan je i drugi termin u oktobru.

"Već sada je gotovo izvjesno da se 60. Sabor trubača u Guči neće održati od 3. do 9. avgusta kako je to ranije utvrđeno. Imajući u vidu vanredno stanje u zemlji, ali i celokupnu situaciju u svijetu, razmatramo jednu drugu opciju, a to je da Sabor pomerimo za sredinu oktobra, odnosno za termin od 14. do 18. Svjedoci smo da su mnoge zemlje do kraja godine otkazale sva masovna okupljanja, poput velikih koncerata, fudbalskih prvenstava i sl. Ako i naša Vlada donese sličnu odluku, mi ćemo postupati u skladu sa njom. Za preveliki rizik okupljanje tolikog broja ljudi na jednom mjestu, poseban rizik je što Sabor posjećuje veliki broj stranaca iz celog sveta. Ne smem ni da zarmišljam šta bi se moglo dogoditi da drugi krug korone krene iz Guče", rekao je Milivoje Dolović, predsjednik opštine Lučani.

On je dodao da ne isključuju ni mogućnost da ovogodišnji 60. jubilarni Sabor odlože za sledeću godinu.

"Sve zavisi od mjera koje bude usvojila Vlada Srbije, a koje se tiču okupljanja građana. Procjene su da Sabor posjeti i više od 200.000 ljudi. Ne pada nam na pamet da bilo čije zdravlje ugrozimo pa stoga neće biti problem ako 60. Sabor pomjerimo za narednu godinu", rekao je Dolović, prenosi "Kurir".

Pogledajte kakva fešta se (možda) ove godine odlaže:

Tagovi