Region

U Hrvatskoj 1.182 zaraženih, među njima i četvoromesečna beba!

Izvor mondo.rs Izvor index.hr

Novi podaci o korona virusu u Hrvatskoj...

Izvor: Tanjug/AP Photo/Jens Meyer

U Hrvatskoj su juče potvrđena tri nova smrtna slučaja, a ukupan broj zaraženih, uz 56 novopotvrđenih slučajeva, porastao je na 1.182.

Time je, poručuje Nacionalni stožer, zadržana linearna epidemiološka linija rasta oboljenja od covida-19 od kojeg je u svetu umrlo više od 66.000 ljudi.

U Zadru, Dubrovniku i Osijeku u poslednja 24 sata zabeležen je po jedan smrtni slučaj, pa se ukupan broj umrlih u Hrvatskoj popeo na 15, a svi su bili hronični bolesnici starije životne dobi, izvestio je u nedelju Nacionalni stožer civilne zaštite, piše Index.hr.

Među zaraženima u Hrvatskoj je i 26 dece do 10 godina, kao i 33 od 10 do 20 godina. Virus je potvrđen i kod 143 osobe starije od 70 godina, a najveći broj zaraženih je među ljudima starosti od 50 do 60 godina, rekao je direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak.

On je rekao i da je u Nuštru zaraženo četvoromesečno dete koje se zarazilo od majke. ''Njihovo stanje je dobro, nemaju simptoma i pomno se prati njihovo stanje'', naglasio je.

Tagovi