STRAŠNO

Ispovijest žene koja je otrovala muža "domaćim lijekom" protiv korone

Autori mondo.me Bojana Zimonjić Jelisavac

On je preminuo, a ona završila u bolnici. "Prvi put u životu sam poslušala predsjednika, i ostala sam bez muža".

Izvor: Guliver/Getty images plus/iStock/tibor13

 Muškarac je preminuo, dok je njegova supruga jedva ostala živa nakon što su oboje popili "domaći lijek" protiv korona virusa. "Indipendent" je preneio da je par iz Arizone popio mješavinu koja sadrži hlorokvin, supstancu za koju je predsjednik SAD-a Donald Tramp javno izjavio da "liječi koronu" iako su naučnici i ljekari upozorili da dejstvo te supstance nije dokazano.

Gari (68) i Vanda (61) popili su tečnost koja se inače koristi za čišćenje akvarijuma, jer sadrži tu supstancu. On je preminuo posle tridesetak minuta, a njegova supruga je izašla iz bolnice nakon nekoliko dana borbe za život i sada prvi put progovorila za medije.

Vanda je za "Vašington fri bikon" rekla da su i ona i suprug bili zaklete demokrate, i da je ovo bio prvi put da poslušaju neki savjet Donalda Trampa.

"Mi nismo bili Trampove pristalice, ali smo ga po cio dan gledali na televiziji kako priča o tome da hlorokvin liječi koronu. I napravili smo, po njegovom savjetu, tragičnu, užasnu grešku. Nismo smjeli tako da postupimo, ali nismo mislili da će na od te tečnosti biti loše. Sada, zbog te odluke, više nemam muža koji je bio čitav moj svijet," rekla je ona.

Ni Vanda, ni njen suprug nisu zapravo bolovali od korone - bili su u dobrovoljnoj samoizolaciji.

"Bili smo uplašeni, sjedjeli smo kod kuće i gledali vijesti po cio dan. Mi nemamo društvene mreže, ne čitamo vijesti na Internetu, oslanjali smo se na televiziju kao izvor informacija. Od prvog dana kada su na televiziji rekli da hara neki virus, nismo izlazili napolje," rekla je ona.

Supstanca u tečnosti za akvarijum koju su supružnici iskapili koristi se u farmaceutskoj industriji kao sastojak ljekova protiv malarije. Istina je da pojedini naučnici istražuju da li su ti ljekovi efikasni protiv korone, ali ta istraživanja još uvijek nisu ni blizu definitivnih rezultata.  

Prema poslednjim informacijama u Crnoj Gori ima 120 zaraženih novim virusom, a jedna osoba je preminula. Mjere NKT-a za zaštitu građana od pandemije danas su produžene još 15 dana.