Region

Hrvatska policija mislila da je NLO na nebu, kad ono...

Autor mondo.me Izvor mondo.rs Izvor Jutarnji list

Nevjerovatna je domišljatost kriminalaca, koje ni situacija uzrokovana korona virusom ne zaustavlja...

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Potvrda za to dolazi iz hrvatske najistočnije županije, gdje su policijski službenici PU vukovarsko-sremske zaplijenili 80 kg ilegalnog duvana koji su švercovali uz pomoć nepoznate letelice.

Policija je, naime, tokom nadzora sprovođenja mejra zabrane napuštanja prebivališta, uočila i pratila kruženje nepoznate ljetelice u vazduhu nad Gradištem.

"Naši službenici su vješto uočili i automobil marke 'mercedes' vinkovačkih registracijskih oznaka koji je izbjegavao njihovu kontrolu. Tragajući za sumnjivim vozačem policijski službenici su zaustavili automobil i vozača, 45-godišnjaka iz Vođinaca, u Ulici Matije Gupca u Gradištu. Prilikom pregleda automobila, pronađeno je osam PVC kesa duvana bez nadzornih markica Ministarstva financija RH, ukupne težine 79,25 kg", saopštili su iz PU vukovarsko-sremske.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da se 45-godišnjak dovezao u industrijsku zonu u Gradištu, te u prtljažnik automobila smjestio duvan, koji je, po prethodnom dogovoru, na označeno mjesto izbačen iz nepoznate letjelice. 

O vrsti letjelice iz policije se nisu izjasnili, a pretpostavlja se da je reč o nekom modelu ultralakog aviona.