Region

BiH: Čovek umro u vozilu Hitne, tek posle smrti utvrđeno da ima koronu!

Izvor Beta

Dvojica pacijenata preminuli su u BiH, za jednog nije jasno kako se zarazio.

Izvor: Guliver/GettyImagesPlus/iStock/tfoxfoto

U Federaciji BiH preminule su dve osobe od korona virusa, muškarac koji se vratio iz Italije i jedan muškarac za kojeg nije jasno kako se zarazio, a testiran je tek nakon smrti.

Preminuli muškarac iz Mostara bio je prvi oboleli u Hercegovačko-neretvanskom kantonu, a kasnije je objavljeno da su zaražene i njegova supruga i zaposlene u njegovoj firmi sa kojima je bio u kontaktu.

On je po povratku iz Italije dobio temperaturu i respiratorne tegobe. Oboleli muškarac imao je 53 godine, bio je u teškom stanju, s obostranom upalom pluća, a danima je njegovo zdravstveno stanje bilo teško.

Muškarac iz Gornjeg Vakufa je preminuo u vozilu Hitne pomoći.

Direktor Zavoda za javno zdravstvo Srednjobosanskog kantona (SBŽ) Sead Karakaš izjavio je da preminula osoba nije imala epidemiološki pozitivnu sliku i nije bio u samoizolaciji, te da je na korona virus testiran nakon smrti.

"Nije imao potvrđene kontakte s nekim ko je pozitivan na koronavirus. Na nama je da istražujemo koji je to nulti slučaj od kojeg se on zarazio i koji su eventualni kontakti", kazao je Karakaš novinarima.