Region

Prva žrtva korona virusa u Republici Srpskoj

Izvor SRNA

U Republici Srpskoj danas je potvrđen prvi smrtni slučaj od posljedica korona virusa. U pitanju je starija žena, koja je imala istoriju hroničnih bolesti.

Izvor: Guliver/getty images/iStock / Getty Images Plus/gorodenkoff

Žena starije životne dobi, koja je imala više hroničnih bolesti, prva je žrtva virusa korona u Republici Srpskoj, izjavio je ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić.

Šeranić je naveo da je žena juče primljena na kliniku za infektivne bolesti, te da je urađen test i bila je pozitivna na virus korona.

"Žena je primljena sa teškom kliničkom slikom, s obzirom da je već bila razvijena upala pluća", rekao je Šeranić na vanrednoj konferenciji za novinare.

On je dodao da je žena bila u kontakstu sa licem koje je imalo virus korona.

Ministar je naglasio da i dalje važi preporuka za sva starija lica da izbegavaju grupna okupljanja, te da imaju fizičku distancu bez obzira ko im dolazio u posetu ili donosio namirnice, kao i da treba da budu obazrivi.

Prema njegovim rečima, na Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Republike Srpske nalazi se 28 pacijenata, koji se leče od virusa korona, od čega je 25 sa srednje teškom kliničkom slikom, a troje na respiratoru.

"Osim njih, na UKC-u je smešteno i 15 lica sa blažom kliničkom slikom, a do 13 lica čeka u izolaciji da se urade nalazi. To su osobe koje imaju simptome i pozitivnu epidemiološku sliku", rekao je Šeranić.