Region

SRBIN U ITALIJI UCJENJIVAO SVEŠTENIKA PORNO-SLIKAMA: Iznudio mu 28.000 eura

Autor mondo.me Izvor Kurir

Karabinijeri i vojska uhapsili S. M. (40) jer je od jednog visokog crkvenog velikodostojnika uzimao novac kako ne bi objavio kompromitujuće fotografije na kojima je on s maloljetnicima, piše Kurir

Izvor: Guliver/getty images/iStock / Getty Images Plus/darkojow

Kako navode, Srbin je uhapšen 9. marta u trenutku kad je od sveštenika iznudio 2.000 eura, što je bila poslednja iznuda u nizu.

"Karabinijeri su u saradnji s vojskom prije četiri dana, u popodnevnim časovima, uhvatili srpskog državljanina na djelu, u trenutku kad se poslednji put sastao sa sveštenikom, od koga je tom prilikom iznudio 2.000 eura.

Sveštenik nije smio da prijavi Srbina policiji, ali se za njega zauzeo prelat - visoki crkveni velikodostojnik, na čiji je zahtjev odgovorila vojska takozvane mirotvorne čete, koja je potom alarmirala policiju i pokrenula istragu protiv trgovca srpskog porijekla, koji je ubrzo uhapšen i priveden pravdi - navodi izvor italijanskih medija, piše Kurir.

Kako dodaje, Srbin je sveštenika ucjenjivao od oktobra prošle godine, kad mu je saopštio da poseduje eksplicitne fotografije na kojima je on u društvu maloljetne djece.

"Osumnjičeni je s vremena na vrijeme zakazivao sastanke i od duhovnika uzimao određenu sumu novca. Navodno, govorio mu je da će, ukoliko ne ispuni njegove zahtjeve, javnost vidjeti fotografije koje posjeduje. U želji da sačuva reputaciju, ali i u strahu od zatvora, sveštenik je prihvatio da Srbinu daje novac, pa je ta agonija trajala skoro godinu dana", dodaje sagovornik tamošnjih medija.

On navodi da zasad nije poznat sadržaj fotografija, ali da je policija pokrenula istragu.

"Srbin se sumnjiči za ucjenjivanje, iznudu i prijetnje svešteniku, a fotografije koje je tom prilikom koristio biće naknadno pregledane. Ukoliko se pokaže da je njihov sadržaj neprimjeren, policija će pokrenuti istragu i protiv sveštenika", objašnjava izvor italijanskih medija.

Tagovi