Region

Panika u zagrebačkoj školi zbog zaražene majke!

Izvor mondo.rs Izvor Jutarnji list

U jednoj zagrebačkoj školi je nastala opšta šanika među roditeljima đaka jer je jedno dijete u izolaciji zbog korona virusa. Njena majka je zaražena, pa je stoga i dijete izolovano.

Izvor: Tanjug/AP Photo/Alvaro Barrientos

"Jutarnji list" piše da budući da škola nije dobila nikakva uputstva o dezinfekciji ruku i slično već se direktori drže onih uputstava od ranije, a to je da se peru ruke sapunom, roditelji su odreagovali prilično burno.

Na viber i drugim grupama raspravljali su tome da li da djecu šalju u školu ili ne, a danas je u razredu koji pohađa djevojčica na nastavi bilo samo osmoro djece. 

Školarcima su danas rekli da se nastava normalno odvija, ali da treba često da peru ruke, da se ne grle, ne ljube niti rukuju. Takođe im je savetovano da se drže što dalje jedni od drugih i da što više vremena provode napolje.

Djeca su dobila preporuku da probaju što više da budu razdvojeni, što je kažu roditelji prilično nemoguća misija jer su učionice prenatrpane.

"U razredu ih ima više od 25, možda misle da se deca naguraju uz otvoreni prozor ili da neko proba da prati nastavu s plafona", ironično je rekla majka jednog šestaka za portal.