Region

Liječe ljude u CG, a podnijete krivične prijave protiv njih u Srbiji?

Autor mondo.me Izvor Kurir

Bivši radnici KC Kragujevac, koji sada liječe ljude u Crnoj Gori, dr M.M. i dr S.L., sumnjiče se da su prošle godine tokom operacije Kragujevčaninu stavili medicinski uređaj kom je istekao rok još prije devet godina, piše Kurir

Izvor: Guliver/Getty Images/Thinkistock

Kako kaže izvor Kurira, dr M.M. i njegova supruga trenutno se nalaze u Crnoj Gori.

"Doktori M.M. i S.L. od sredine septembra 2019. godine rade u Kliničkom centru u Podgorici, a s kolegama iz Crne Gore razvijaju nove metode, prije svega trombektomiju kod pacijenata sa akutnim infarktom mozga", kaže izvor Kurira.

Kragujevačka policija je, po nalogu Osnovnog tužilaštva, podnijela krivične prijave protiv dvoje bivših ljekara iz Kliničkog centra Kragujevac, dr M.M. i njegove nevjenčane supruge dr S.L., zbog sumnje da su počinili krivično djelo nesavjesnog pružanja ljekarske pomoći.

Kako saznaje Kurir, sumnja se da su njih dvoje prošle godine, dok su bili zaposleni u KC na odjeljenju neuroradiologije, pacijentu iz Kragujevca ugradili stent kome je rok trajanja istekao još 2010. godine.

"Stent je medicinski uređaj u vidu metalne opruge ili cjevaste žice kojim ljekari proširuju suženi krvni sud i tako omogućavaju da se srce ili neki drugi organ ponovo hrani krvlju. U ovom slučaju se ne radi o stentu za srce, već o stentu za krvni sud u mozgu, pošto su dr M.M. i dr S.L. neuroradiolozi za krvne sudove mozga", objašnjava izvor Kurira.

Prema riječima sagovornika Kurira, protiv bračnog para je KC Kragujevac u proljeće podnio čak tri krivične prijave i tada su i otpušteni iz ove zdravstvene ustanove.

"Ljekari se u tim prijavama terete za izdavanje lažnih dokumenata i nesavjesno liječenje. Pored toga, KCK je protiv njih podnio i krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu za organizovani kriminal u Kraljevu zbog sumnje da su pronevjerili četiri miliona dinara", kaže izvor Kurira i dodaje da je tužilaštvo pokrenulo istragu.

"Međutim, dr M.M. i dr S.L. trenutno su nedostupni srpskim sudskim organima jer se nalaze u Crnoj Gori", dodaje sagovornik Kurira.

Tagovi