Region

DA TI SE SMUČI ŽIVOT! Na karnevalu u Hrvatskoj odrane i rasporene životinje

Autor mondo.me Izvor mondo.rs Izvor 24 sata.hr

Kravlja glava na gvozdenim rešetkama, očerupana i krvava patka i guska do nje, polurasporen vepar obežen za noge...To je današnja slika sa ostrva Murtera u Hrvatskoj.

.
Izvor: Guliver/getty images/iStock / Getty Images Plus/bluesilent

Sve se to "sprema" i "prodaje" na na ulicama u centru Murtera u sklopu "Murterskih baka", kako nazivaju tamošnji karneval i "najjaču zabavu na svijetu."

Ceo karneval je ustvari aludiranje na koronavirus i Kineze.

Nekima to, međutim, nije bilo jako zabavno. Smatraju da je poslata loša slika u svijet, a nezadovoljstvo se proširilo društvenim mrežama.

"Ovo nije Vujan ni Kina,ovo je Hrvatska,otok Murter, mesto Murter. Ono što je Murteru već tradicionalno bio ponos, murterski karneval - tzv. "Murterske bake", sada je sramota. Koliko moraš biti nakaradan ako misliš da je ovaj masakr duhovit'",  pitala je korisnica društvenih mreža i dodala da nakon ovog "degutantnog primitivizma i klanja u svrhu zabave očekuje se turistička sezona sa kulturnim strancima."

Grupa koja je zamislila aktuelni koronavirus kao temu za karneval maškara nije htjela da kaže zašto su izbarali baš ovaj način da se predstave.

Ni načelnik opštine ne vidi ništa sporno u tome već smatra da je reč o pozitivnoj kritici društva i da bi ljubitelji životinja trebalo to da pozdrave.