Region

Penzioner zbog golubova nožem napao mladog komšiju

Autor mondo.me Izvor mondo.rs Izvor Jutarnji list

Sud u Šibeniku podigao je optužnicu protiv 73-godišnjeg muškarca koji je zbog hranjenja golubova pokušao da ubije 24-godišnjeg komšiju.

Izvor: Mondo/ Goran Sivački

Dvojica komšija posvađala su se oko hranjenja golubova, pa je u jednom trenutku između njih došlo i do fizičkog obračuna koji je rezultirao pokušajem ubistva.

Sve je počelo prošlog oktobra kada je mladić prigovorio vremešnom komšiji zbog hranjenja ptica i đubreta koje za sobom ostave i ostavljao mu mrve ispred vrata. Taj potez razbjesnio je penzionera koji ga je dočekao sa kuhinjskim nožem u desnoj ruci izvrijeđao i prijetio.

Iz tužilaštva navode da je penzioner "s ciljem da usmrti komšiju zakoračio prema njemu i nožem zamahnuo kako bi ga ubo u stomak, ali kako se mladić naglo izmakao i izbjegao ubod, 73-godišnjak je svejedno uspio da ga dokači nožem".

Penzioner je, kako se navodi, još dva puta zamahnuo ka stomaku mladića koji je na kraju pobjegao sa posekotinom na podlaktici.

Mladićeve povrede okarakterisane su kao lakše a ljubitelj golubova je ubrzo uhapšen i odveden policiju gdje mu je određena mera zabrane prilaska komšiji.