Region

"Vučić uskoro sa Đukanovićem o smirivanju tenzija"

Autor mondo.me Izvor MINA

Srpski ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kazao je da očekuje da će predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uskoro razgovarati sa crnogorskim kolegom Milom Ðukanovićem u cilju zaštite srpskog naroda u Crnoj Gori i smirivanja tenzija.

Izvor: Služba za informisanje Predsjednika

Stefanović je za RTS, nakon što je Vučić sinoć održao hitan sastanak sa zvaničnicima zaduženim za bezbjednost, a zbog, kako je saopšteno, pogoršane situacije u regionu, rekao da se mora raditi na tome da se vrati mir i da se smanje tenzije, „jer se tako hladne glave razgovora“.

"Ti razgovori jesu potrebni i očekujemo da će Vučić u tom cilju razgovarati sa Ðukanovićem, kako bi se zaštitili interesi srpskog naroda u Crnoj Gori. Očekujem vrlo brzo taj razgovor", rekao je Stefanović.

Upitan da li je BIA tražila podatke od crnogorskih agencija, Stefanović je rekao da ne može da govori o konkretnim mjerama koje će preduzimati službe bezbjednosti, ali da će država uraditi svoj posao „u skladu sa politikom Vučića, odnosno politikom mira i stabilnosti“.

Na pitanje da li su Srbi u Crnoj Gori bezbjedni, Stefanović je rekao da ne želi da ulazi u kvalifikacije bez sagledavanja cijele situacije.

"Ne možemo da kažemo da smo zadovoljni razvojem situacije, kada postoji jedna polomljena glava i incident, nasilje na ulici, ostrašćenost protiv nekoga ko je Srbin, ko pokaže tri prsta i nosi srpsku trobojku. To pokazuje da mora mnogo više da se radi da bi se napravio napredak i da se nasilje i tenzije spuste", rekao je Stefanović.