Region

"Diplomatski rat": Veto Beograda za Ražnatovićevu?

Autor mondo.me Izvor mondo.rs Izvor Novosti

MSP zabranio pristup sastancima i institucijama diplomati iz Crne Gore kao odgovor izolaciji predstavnika Srbije u Podgorici, javljaju mediji.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore zabranilo je prošle nedjelje, usmenom notom, ministru savjetniku u Ambasadi Srbije u Podgorici Ljubiši Milovanoviću "ulazak u državne institucije Crne Gore, kao i kontakte sa službenicima istih".

Srpski MSP odmah je uzvratio recipročnom mjerom koja se odnosi na Anu Ražnatović, ministra savjetnika u crnogorskom diplomatskom predstavništvu u Beogradu - nezvanično saznaju "Novosti".

Ovako je nastavljen diplomatski rat dvije države koji traje od usvajanja spornog Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

"Odgovorili smo recipročnim mjerama, tako da Ana Ražnatović neće moći da učestvuje u bilo kakvim sastancima i razgovorima u našim institucijama. I na svaki sledeći potez Crne Gore, ukoliko ga bude, odgovorićemo isto", kaže sagovornik "Novosti" iz srpskog MSP.

Beograd i Podgorica zaratile su početkom godine notama. Najprije je, zbog protesta navijača Crvene zvezde ispred crnogorske ambasade i pokušaja paljenja crnogorske zastave, kada je na razgovor pozvan ambasador Božović,koji je odbio da primi notu. Ubrzo je srpski MSP pozvao otpravnika crnogorskog predstavništva, jer ambasador Tarzan Milošević nije bio u Srbiji, ali ni on nije želio da preuzme notu.

Tagovi