Region

"Pala" KAPRIĐOZA MAFIJA iz Beograda: Drogu dostavljali ispod pice

Izvor mondo.rs Izvor pink

U Beogradu je nedavno "pala" kriminalna grupa sa Zvezdare zbog dilovanja droge, i niša od toga ne bi bilo neobično da dostavu nisu vršili pod paravanom pica servisa.

Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Tom prilikom uhapšeni su N. Š. (26), M. M. (24), V. Đ. (39) i Đ. T. (24). Njima se na teret stavlja neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i neovlašćeno držanje opojnih droga.

Policija je polovinom januara u večernjim satima u Ulici Živka Davidovića  legitimisala N. Š. i M. M. i prilikom pretresa kod osumnjičenih pronašla drogu.

"U prednjem desnom džepu pantalona pronađena je kesica sa materijom biljnog porijekla nalik na marihuanu. Nakon što su osumnjičeni privedeni, inspektori Odeljenja za suzbijanje kriminala, odsjek za drogu, otišli su u piceriju i zatekli vlasnika u trenutku dok je svojim vozilom pokušao da na nepoznatu adresu odnese jednu picu ispod koje je bila upakovana jedna kesica marihuane", navodi izvor blizak istrazi ovog slučaja.

Prilikom pretresa picerije pronađena je jedna veća  kesa i tri manje kesice, jedan džoint, vagica, novac, kao i radni telefon.

Prema riječima izvora oni su posao proširili i na ostale beogradske opštine, ali je njihovo djelovanje najviše ugrožavalo stanovnike Zvezdare, koji su svjedoci neometane prodaje narkotika u njihovim parkovima, školama, na ulicama ili u iznajmljenim stanovima.

"Kako se sumnja, pica-majstori su isporuku droge dogovarali šifrovano, a neka vrsta lozinke bila je "feferona". Tačnije, u zavisnosti od toga koliko je traženo ljute papričice, znalo se koliko paketića droge treba ponijeti uz picu", dodaje sagovornik.