Region

Zaev demantuje Italijane: Nisam kupovao glasove, to je davni slučaj

Izvor mondo.rs

Makedonski premijer u ostavci Zoran Zaev odlučno negira da je učestvovao u kupovini glasova, kako je objavio italijanski medij "La Verita" (Istina).

Zoran Zaev
Izvor: Tanjug/Angelo Carconi/ANSA via AP

Navedeni italijanski medij je objavio da je Zaev, zajedno sa bratom, učestvovao u kupovini glasova za ranije izbore, ali je on to odlučno demantovao.

"To je bilo 2014. godine, kad je VMRO-DPMNE bio u punoj snazi i da su imali bilo kakve dokaze za ovo još tada bi me osudili. Dakle, nisu imali nikakve dokaze, nisu čak pokrenuli krivični postupak", odgovorio je Zaev na te optužbe.

Lider Socijaldemokratske unije Makedonije (SDSM) istakao je da je sve bilo smišljeno da se on tada "ocrni" kao lider opozicije, bez ikakvih argumenata i dokaza.

Tužiteljka Vilma Rusovska rekla je da su dokumenti koje je objavio italijanski list u vezi sa istragom koja je sprovedena 2014. i 2015. godine, kada su saslušani i Zoran Zaev i njegov brat Vice, ali i da je slučaj zatvoren 2018. godine jer nisu izvedeni nikakvi dokazi da su osumnjičeni napravili neko krivično delo.