Region

IZREŠETANI SIN FUDBALSKOG MENADŽERA I NJEGOV DRUG: Pucali na njih iz auta

Autor mondo.me Izvor Kurir

V.Č (22), sin fudbalskog menadžera Predraga Asanovića, poznatog pod nadimkom Peđa Bambalić, ranjen je u pucnjavi koja se u subotu uveče dogodila u Ulici Bore Markovića na Banovom brdu u Beogradu, piše Kurir

Izvor: Guliver/getty images/iStock / Getty Images Plus/ipopba

Pored Bambalićevog sina, ranjen je i njegov drug L.J. (23), a hici iz automatskog pištolja mladiće su pogodili u kičmu i grudi.

"V.Č. i L.J su iz donjeg dijela ulice krenuli ka raskrsnici s Ulicom Pere Todorovića, navodno ka svojim kolima, kada je pored njih prošao „ford“, u kome su se nalazila dvojica napadača. Oni su iz automobila u pokretu pucali na mladiće, pa potom pobjegli u pravcu Koštunjaka", priča izvor Kurira iz istrage i nastavlja: 

"Ranjeni mladići su odmah prevezeni u Urgentni centar, gdje su hitno operisani i ljekari im se bore za život".

Samo nekoliko minuta nakon drame na Banovom brdu, policija je u blizini ski-staze na Košutnjaku pronašla zapaljen automobil marke „ford“.

"Ugljenisan auto nađen je preko puta Topčiderskog groblja, pa se pretpostavlja da je upravo iz njega pucano na Bambalićevog sina", navodi sagovornik Kurira.

UZEO MAJČINO PREZIME

Kako kaže naš izvor, V.Č. se ne preziva isto kao njegov otac, jer je promijenio prezime.

"Navodno, on je uzeo majčino prezime. Kruži neka priča i da su njegovi stric i otac promijenili prezime i da se više ne prezivaju Asanović, ali to niko sa sigurnošću ne zna", kaže izvor Kurira.

Prema nezvaničnim informacijama, obojica ranjenih mladića navodno su odranije poznati policiji.

"Dovođeni su u vezu sa sumnjivim poslovima i kriminalom. Sumnja se da je i ovaj napad povezan s nekim sukobom koji su imali s ljudima iz kriminalnog miljea. Veruje se da nije riječ o opomeni, već da su napadači imali namjeru da ubiju V.Č. i njegovog prijatelja. Da li je V.Č. bio meta ili su to bila obojica, utvrdiće istraga", kaže izvor Kurira.

Inspektori su juče preuzeli snimke sa sigurnosnih kamera koje pokrivaju mjesto pucnjave.

"U blizini mjesta ranjavanja nalazi se poslovno-stambeni centar, čiji su lokali pokriveni video-nadzorom, kao i jedan veliki supermarket. Pretpostavlja se da su kamere snimile trenutak kada je „ford“ prošao ulicom", objašnjava izvor Kurira.

Predrag Asanović, Vanjin otac, i njegov brat Nenad poznati su kao braća Bambalić i licencirani su fudbalski menadžeri.

"Oni su se devedesetih navodno družili s Kristijanom Golubovićem i Kneletom, ali su posle tog perioda počeli da se bave legalnim poslovima. Vlasnici su kafića na Banovom brdu", priča izvor Kurira.

Braća Bambalić karijeru su izgradili kao fudbalski menadžeri koje je licencirao Fudbalski savez i FIFA.

"Oni su zastupali nekoliko poznatih fudbalera, uglavnom igrače Crvene zvezde i Čukaričkog", podsjetio je izvor Kurira i dodao da je ranjeni Čitaković kao dječak i tinejdžer trenirao fudbal i bio uspješan u tom sportu.

"Do 2016. je bio mladi fudbaler Zvezde, ali se ne zna zbog čega je kasnije prestao da igra", kaže izvor Kurira.

Tagovi