Region

Monika stigla kući: Konačno u zagrljaju porodice!

Autor mondo.me Izvor mondo.rs Izvor Kurir

Mala Monika K. (12) iz okoline Niša, devojčica koju je u zatočeništvu 10 dana držao osumnjičeni N.J. poznat kao Malčanski berberin, puštena je danas sa Dečje klinike niškog KC na kućno lečenje.

Izvor: Guliver/GettyImagesPlus/iStock/Tennessee Witney

"Svi smo čekali ovaj dan kada će naše dete da dođe kući, kada će sva ova agonija da prestane", rekla je majka Aleksandra po Monikinom izlasku iz bolnice, prenosi Kurir.

Moniku je na putu do škole oteo i 10 dana u zatočeništvu držao osumnjičeni N.J, koji se sa njom skrivao po zemunicama i napuštenim kućama u knjaževačkom i niškom kraju.

On je na saslušanju rekao "da su policajci bukvalno prolazili pored njih dvoje".

Dok je potraga bila u knjaževačkom kraju, 29. decembra, meštanin Emil Savić je došao u svoju rodnu kuću iz Niša i zatekao devojčicu i otmičara koji je pritom pobegao kroz prozor.

Devojčica je nađena živa, ali iscpljena od višednevnog pešačenja. Ona je posle provedenih dvadesetak dana u Kliničkom centru, prema rečima lekara, danas konačno puštena kući.

Ispred porodične kuće, sačekali su ih rođaci, komšije i prijatelji kako bi je pozdravili i zagrlili jer su posle mnogo muka svi zajedno dočekali današnji dan i srećan kraj - da se devojčica vrati svojim lutkama, igračkama i svom nekadašnjem životu.