Region

Uhapšen direktor JP Infrastrukture železnice Srbije!

Autor mondo.me Izvor mondo.rs

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je policija uhapsila direktora Javnog preduzeća Infrastrukture železnice Srbije.

Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

On je uhapšen zbog primanja mita.

"Osim odlučne borbe protiv narko trafikinga, zaplenili smo preko sedam tona narkotika, nastavljamo i borbu protiv korupcije. Uhapšene su osobe M.J. (59), direktor preduzeća Infrastrukutra železnica Sbrije i još nekoliko lica. Direktor je primio mito od 10.000 evra zbog eksproprijacije zemljišta", kazao je Stefanović.

Polciija je u trenutku hapšenja našla novac.

Osim direktora JP Infrastrukture železnice Srbije uhapšen je i član Nadzornog odbora Privrednog društva "Ratko Mitrović" iz Novog Sada, kao i dvojica advokata iz Novog Sada.

Osumnjičeni su da su primali i davali mito u postpuku eksproprijacije zemljišta na trasi planirane izgradnje brze pruge.

Oni su fakturisali novac u svom interesu, a novac su delili, dodao je ministar.

Direktor se sumnjiči da je u službenim prostorijama preduzeća primio mito u iznosu od 10.000 evra, od posrednika kao, kako je rekao, nagradu za koruptivne radnje u postupku eksproprijacije zemljišta koje se nalazi na trasi planirane izgradne brze pruge.

Svima je određeno zadržavanja do 48 sati, a očekuje se da će Tužilaštvo za organizovani kriminal u narednim danima izvršiti isptivanje osumnjičenih i preduzeti dalje mere iz svoje nadležnosti, rekao je Stefanović.

"Ovo je veoma važno jer borba protiv korupcije ne sme da stane, da bude selektivna, mora da se vodi računa o tome da se zaštite najviši državni interesi i interesi građana Srbije", poručio je Stefanović.