Region

Vučić i Irinej na sastanku o Crnoj Gori: Očekuje se obraćanje tokom dana

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se jutros sa patrijarhom SPC Irinejem kako bi razgovarao o situaciji u Crnoj Gori.

Izvor: Mondo/Goran Sivački

Sastanak je trajao oko sat vremena, bez izjava nakon njega. Predsjednik Srbije će se tim povodom obratiti tokom dana, kako je najavio.

Predsjednik Srbije i patrijarh Irinej su u ponedeljak već razgovarali o situaciji u Crnoj Gori, i tada su poručili da nakon izglasavanja Zakona o slobodi vjeroispovijeti u Podgorici "stvari u Crnoj Gori treba smirivati".

U četvrtak je potvrđeno da će predsjednik Srbije provesti Badnji dan sa Srbima u Crnoj Gori, a Vučić je, međutim, juče rekao da ga je iznenadila histerična kampanja koja je uslijedila na najavu njegovog odlaska na sjever Crne Gore i da će konačnu odluku donijeti u narednih dan, dan i po.

Jutrošnji razgovor sa patrijarhom mogao bi biti presudan po tu odluku. Sastanak sa patrijarhom trebalo je da se održi sinoć, ali je odložen za jutros.

Prema informacijama, patrijarh Irinej sastaće se danas u Beogradu i sa mitropolitom Amfilohijem i episkopima budimljansko-nikšićkim Joanikijem i zahumsko-hercegovarčkim i primorskim Dimitrijem.

Sastanak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića s patrijarhom Irinejem pomjeren je sinoć za danas ujutro