Region

Vučić: Zgrada ambasade Crne Gore bila zaštićena

Izvor mondo.rs

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je zgrada ambasade Crne Gore tokom jučerašnjeg protesta bila zaštićena. Istakao je da je reakcija Markovića pretjerana

Vučić je poručio i da Crna Gora ne mora da štiti nezavisnost, jer to niko ne ugrožava, ali i da ne može da uzima srpske svetinje.

"Mi da vam ugrožavamo nezavisnost nećemo, da ratujemo nećemo, da se sukobljavamo sa vama nećemo. Nemojte da lažete svoj narod da vam je ugrožena nezavisnost, vi ste ti koji ste ugrozili svetinje koje nisu vaše, koje ne pripadaju ni MUP ni vladi Crne Gore, nego narodu i srpskoj crkvi", rekao je Vučić.

Vučić je to rekao reagujući na tvit premijera Crne Gore, koji je napisao da se sinoć u Beogradu dogodio "još jedan necivilizacijski atak na Ambasadu CG i CG zastavu", da je zaprepašćujući odnos vlasti Srbije i da je Crna Gora pred još jednim izazovom odbrane nezavisnosti i slobode.

"Kako je bila ugrožena kada smo šitili ambasadu, što zna i njihov ambasador? To sa zastavom nije nešto za pohvalu i čime možemo da se dičimo, ali kako to da nije bila zaštićena ambasada?", rekao je Vučić.

POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE:

On je naveo da tokom jučerašnjeg protesta navijača Crvene zvezde ispred ambasade u Knez Mihailovoj ulici niko nije pokušao da uđe u zgradu ambasade.

"Oni znaju koliko je snaga bilo spremno da sačuva tu zgradu i osoblje", rekao je Vučić.