Region

Kolinda već proglasila pobjedu, pjevala, Plenković urlao

Izvor mondo.rs Izvor index.hr Izvor n1

Kandidatkinja za predsjednicu Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović pozvala je danas sa završnog predizbornog skupa u zagrebačkom naselju Sesvete okupljene da glasaju za program hrvatskog jedinstva i odmah nakon toga "proglasila" i svoju - pobjedu.

"Čestitam vam pobjedničku 2020, godinu boljeg života", kazala je Kolinda Grabar- Kitarović nakon što je izložila svoj program i istakla da je uvijek branila jedinstvo i dostojanstvo Hrvatske i dobar život njenih ljudi, kao i prava iseljene Hrvatske, a posebno Hrvata u BiH.

"Okupimo se kao i 1990. i kao što nas je okupljao prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman, a ne na Milanovićevoj podjeli Hrvatske", rekla je Kolinda Grabar-Kitarović u punoj sportskoj dvorani u krajnjoj istočnoj zagrebačkoj četvrti Jelkovec, u čijim prvim redovima je sjedilo rukovodstvo HDZ-a i države, kao i vođstvo njenih koalicionih partnera.

Andrej Plenković je u govoru pozdravio sve koji su došli podržati “našu Kolindu”, ali i ratne veterane te njenog supruga Jakova.

"Sve vas koji ste večeras došli da podržite našu predsednicu Kolindu Grabar-Kitarović od srca pozdravljam zato što smo svi zajedno ponosni na našu Kolindu", rekao je Plenković, koji je pozdravio i predsedničinog supruga Jakova Kitarovića.

Pozvao je okupljene da na izborima podrže Kolindu Grabar-Kitarović jer "drži do dostojanstva i digniteta Domovinskog rata, ceni žrtvu veterane, poštuje prvog hrvatskog predsednika Franju Tuđmana, koja je dokazala u svom petogodišnjem mandatu, ali i kroz celu svoju političku i profesionalnu karijeru, da štiti hrvatske nacionalne interese".

"Je l' se meni to čini da se vi slažete sa mnom? Hoćemo li pobediti u nedelju? Hoće li Kolinda postati ponovno predsednica? 'Ajmo je podržati, dragi prijatelji! Za Kolindu!", povikao je premijer, na oduševljenje okupljenih na skupu u Novom Jelkovcu.

Predsjednica je najpre zapevala s pevačem Matom Bulićem pa je u svom govoru zahvalila porodici i suprugu Jakovu.

Obratila se potom i Plenkoviću i Brkiću.

“Dragi Andrej, Dragi Milijane, hvala vam na poverenju”, poručila im je.

To su pak okupljeni, javlja N1, pozdravili gromoglasnim aplauzom. Predsednica je spomenula i svoje roditelje, za koje je rekla da nisu buržoazija, nego su ustajali u 3 sata ujutro kako bi išli da rade.

"Danas u našem Zagrebu proglašavam pobedu na predsedničkim izborima 2020. godine!", poručila je predsednica na skupu u Novom Jelkovcu.

Tagovi