Region

Incident u Skupštini Srbije: Upad Obradovića i tuča poslanika!

Izvor mondo.rs Izvor Beta

Sednica Skupštine Srbije prekinuta je danas nešto posle 13 časova kada su lider Dveri Boško Obradović i poslanik te stranke Ivan Kostić ušli u salu, nakon čega je izbio fizički sukob s poslanicima vladajuće većine.

Izvor: MONDO/ATA Images

Oni su u Skupštinu ušli sa transparentima.

Obradović je stao ispred stola predsedavajućeg sednici i pitao poslanike da li podržavaju donošenje zakona i hapšenje poslanika u Crnoj Gori.

Tada su mu prišli šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović i drugi poslanici vladajuće većine.

Šef poslanika naprednjaka je u jednom trenutku ustao iz poslaničke klupe i prišao govornici, ali se Kostić isprečio između njega i Obradovića, došlo je do povlačenja, a zatim je lider Dveri odgurao Martinovića.

Nastao je opšti metež i guranje u kojem je, pored poslanika Dveri i vladajuće koalicije, učestvovao i ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Jedan od poslanika SNS-a oteo je transparente poslanicima Dveri i pocepao ih.

Predsednica Skupštine Maja Gojković apelovala je na poslanike da ostanu na svojim mestima i da ne reaguju na ono što je nazvala provokacijom Boška Obradovića.

Sednica je nastavljena oko 13.30.

U Skupštini Srbije ranije danas izbio još jedan incident kada je radikal Milan Damjanović besno reagovao tokom priče o Zakonu o slobodi veroispovesti koji je usvojen u Crnoj Gori na protivljenje Srpske pravoslavne crkve i dela opozicije, prosrpski nastrojene.

Tagovi