Region

Zvanično najbolji advent u Evropi je u Zagrebu!

Autori Nikoleta Vukčević Teodora Orlandić

Idilična svjetla, miris kuvanog vina, kobasica i toplih čokolada, klizalište i mnogo toga nas je privuklo da posjetimo advent u Zagrebu.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević i Teodora Orlandić

Glavni grad Hrvatske svojim božićnim ugođajem može se uporediti sa ostalim srednjoevropskim metropolama, koje imaju vrlo dugu tradiciju organizovanja adventskih događaja.

Čak, može ih i nadmašiti, a za to je potvrda stigla još krajem 2015., kada je Zagreb prvi put proglašen gradom sa najboljim božićnim sajmom u Europi, nakon čega je program postao još zanimljiviji i sadržajniji, pa je istu titulu osvojio i 2016., pa i  2017. godine.

Božićnih sajmova ima po centru grada, ali i izvan centra. Organizuju se koncerti i kulturna događanja, novogodišnja rasvjeta stvara idiličan ugođaj, a od 2014. godine Zagreb ima i veliko klizalište na Trgu kralja Tomislava.

Ove godine postoje dvije glavne teme - Orašar i hrvatska baština, pa će po cijelom gradu biti postavljenje skulpture orašara. Posebno se to odnosi na Tunel Grič i Oktogon, kojima će dominirati prepoznatljive figure.

POGLEDAJTE VIDEO:

Zvanično najbolji advent u Evropi je u Zagrebu!
Izvor: MONDO/Teodora Orlandić, MONDO/Nikoleta Vukčević