Region

Skandal na Facebooku: U mantiji pjevao šta radi ženama, oglasila se i SPC

Izvor mondo.rs Izvor Novosti

Na društvenoj mreži Facebook pojavio se video-snimak koji nikog nije ostavio ravnodušnim jer se na njemu vidi muškarac obučen u mantiju pravoslavnog sveštenika koji pjeva škakljiv tekst! SPC: Lažno se predstavlja.

ilustracija
Izvor: Mondo/Goran Sivački

"Da li umre il' se rodi, meni uvijek isto godi... Krstim, vjenčam i opjevam, svi kukaju a ja pjevam - pjeva on i dodaje "pope svrći, danas nema nikog kućiii".

On je na melodiju pjesme o oficirima poznatog folk pjevača dodao svoj skandalozan tekst!

Povodom snimka, koji možete pogledati OVDJE oglasila se i Eparhija žička saopštivši sledeće:

"Obavještavamo javnost da se izvesni Ognjen Jevtović iz sela Subjel kod Kosjerića lažno predstavlja na društvenim mrežama kao pravoslavni sveštenik pojavljujući se u svešteničkom odjejanju (službenom odijelu/mantiji).

Iako je preko nadležnog sveštenstva upozoravan da to ne čini, nastavio je sa istim. Na taj način, svojim neprimerenim ponašanjem i skaradnim pesmama, imenovani naružuje dostojanstvo Crkve i sveštenstva dovodeći javnost u zabludu. Naglašavamo da nije riječ o pravoslavnom svešteniku, već o licu koje se lažno predstavlja kao sveštenik. Zbog toga će protiv njega biti preduzete pravne i kanonske mjere", naglasili su.