Region

Bivši prevodilac Kfora tvrdi: Glasovi iz Srbije otrovani su u Prištini!

Izvor mondo.rs Izvor Alo.rs

Član civilnog društva Samir Potera napisao je na svom Facebooku da "otrovane koverte nisu otrovane u Beogradu, nego u Prištini".

U Prištini je nakon parlamentarnih izbora početkom oktobra izbilo alarmantno stanje, kada su članovi CIK-a prijavili da su dobili alergiju po rukama i licu jer su dodirivali koverte sa glasovima poslatim iz Srbije.

Brojanje glasova je prekinuto, predstavnici Srpske liste izbačeni iz sale, a preme pisanju tamošnjih medija alergija je već postala, ni manje ni više, nego trovanje.

Član civilnog društva Samir Potera napisao je na svom Facebooku da "otrovane koverte nisu otrovane u Beogradu, nego u Prištini".

Potera ocenjuje da se slučaj "otrovanih koverti" desio da bi NISMA postala deo Skupštine i dodao da je čudno "kako Srpska lista uopšte nije reagovala".

Razjašnjeno je da glasački listići nisu otrovani od strane Beograda, već ovde u Prištini, smatra Potera koji dodaje da je Vrhovni sud doneo neobičnu odluku, suprotno praksi.

"Svrha je poremetiti izborni proces. Eliminacijom dolaznih glasova poštom iz Srbije kako bi NISMA ušla u Skupštinu, i takođe narušivši matematiku pobednika izbora. Kad im to nije uspelo, do cilja su došli preko Vrhovnog suda, koji je doneo čudnu odluku, suprotno prethodnim praksama", napisao je Potera.

Tagovi