Region

OTKRIVENO: EVO ko je na snimku sa ruskim špijunom!

Izvor mondo.rs Izvor Blic

Muškarac koji se vidi na snimku sa ruskim obavještajcem Georgijem Klebanom, čije je objavljivanje pokrenulo aferu "Ruski špijun", identifikovan je kao srpski potpukovnik Z. K. i to nije jedini snimak na kom je on akter, javljaju mediji.

Snimak je, prema saznanjima "Blica", nastao decembra 2018. godine u Zemunu i nije jedini do kog su došle srpske obavještajne službe.

Nezvanično, na tim snimcima Z. K. nije jedina osoba, nego je snimljeno više njih.

Snimak sa ruskim obavještajcem objavljen je 17. novembra na Youtube, a na njemu se vidi kako ruski obavještajac, identifikovan kao Georgij Kleban, dobija crvenu kesu od "srpskog visokog zvaničnika sa činom oficira", a zauzvrat mu daje kesu u kojoj se nalazi koverta sa novcem.

Bilo je preko 50 pokušaja da snimak ugleda svjetlost dana, ali je ruska služba svaki do sada uspješno osujetila.

"Svaki od sajtova koji je objavio snimak bio je oboren u rekordnom roku", navodi izvor "Blica".

Autentičnost snimka potvrdila je i BIA, a predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je naložio Vojno-bezbjednosnoj agenciji da ispita cijeli slučaj. Tim povodom večeras je sazvana i sjednica Savjeta za nacionalnu bezbjednost.

Da je snimak autentičan, potvrdio je sinoć i načelnik Uprave za analitiku BIA Relja Željski, navodeći da je srpskim bezbjednosnim službama poznat identitet muškarca snimljenog sa Klebanom, kao i šta je bio predmet trgovine, ali nije želio da otkriva detalje.

Očekuje se da se predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obrati oko 20 sati i razjasni dileme o ovom slučaju.