Region

EVO GDJE SE SADA NALAZI DJEVOJČICA (13) KOJA JE IZBOLA SESTRU!

Autor Teodora Orlandić Izvor Kurir

Njemačka se našla pred istom dilemom kao Srbija, ljudi iz Novog Pazara otkrile ovo o porodici

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Vijest da je trinaestogodišnja djevojčica srpskog porijekla nožem nasmrt izbola svoju mlađu sestru u porodičnom stanu u Lajpcigu ostavila je u šoku građane tog grada, ali i Njemačke. Prema nekim informacijama koje su se pojavile u medijima, djevojčice su se igrale noževima, pa je starija izbola mlađu, dok je po drugoj koban događaj bio posledica svađe djevojčica, piše Kurir.

Iz Njemačke je za Kurir televiziju više rekao, Andreja Lović, politikolog u Njemačkoj:

"Vijest je pogodila sve u Njemačkoj i zaprepastila medije. Ovo nije prvi put da maloljetnik ubije maloljetnika, imali smo dva tragična slučaja prije ovog u poslednjih godinu i po dana, gde je jedan dječak ubio beskućnika nožem, kao i slučaj male Luize što je nešto najtragičnije što se desilo u Njemačkoj, otkako su dvije devojčice od 12 i 13 godina ubile svoju školsku drugaricu noževima."

On je istakao da se ovaj slučaj razlikuje jer je u pitanju ubistvo u krugu porodice, a onda ispričao za sada dostupne informacije o tom popodnevu:

"Policija je rekla da u toku tog popodneva je djevojčica usmrtila oštrim predmetom mlađu sestru, a kada je vidjela da ne daje znakove života sama je pozvala hitne službe. Djevojčica je preminula u bolnici. Naređena je obdukcija, a starija sestra je na klinici za psihijatriju. U Njemačkoj se otvorila polemika slična onoj u Srbiji povodom masakra u Ribnikaru o krivičnoj odgovornosti maloljetnika."

Vijest o ovoj tragediji potresla je i građane Novog Pazara odakle se inače porodica odselila prije nekoliko godina, a više o atmosferi je ispričao dopisnik Emir Ličina:

"Netačna je informacija da je porodica iz Tutina otišla u Njemačku, zapravo su otišli iz Novog Pazara. Razgovarao sam sa poznanicima, kažu da su u pitanju dobri i mirni ljudi. Ranije nije bilo nasilja u ovoj porodici. Bliski rođaci su zamolili da se mediji suzdrže sa prenošenjem senzacionalnih naslova, i da proveravaju informacije. Obje djevojčice su rođene u Njemačkoj. Majka se trenutno nalazi u Novom Pazaru."