Region

Francuski istražitelji dolaze u Srbiju zbog otete bebe? Postoji mogućnost da je Kristina pobjegla baš ovdje

Autor Jana Desovski

Prošlo je četiri dana od nestanka tek rođene bebe kojoj je potrebna stalna medicinska njega, međutim, djetetu i njegovim roditeljima policija još uvijek ne može da uđe u trag.

Izvor: mondo.ba

Francuski istražitelji saopštili su da će se uputiti u Srbiju zbog postojanja mogućnosti da se u Srbiji nalazi osumnjičena majka, inače srpskog porekla, Kristina N. (25), koja je zajedno sa partnerom Kevinom D. (23) otela svoje dijete iz bolnice u Francuskoj.

Kako je rečeno, prošlo je četiri dana od nestanka tek rođene bebe kojoj je potrebna stalna medicinska njega, međutim, djetetu i njegovim roditeljima policija još uvijek ne može da uđe u trag. Istražitelji koji danonoćno tragaju za supružnicima rodom iz Srbije, a sve kako bi spasli život novorođenčeta, uspjeli su da rekonstruišu kretanje bjegunaca sa bebom, zbog čega postoji realna sumnja da su se oni uputili u Srbiju. Kako su naveli, uspjeli su da otkriju da su supružnici iz Francuske otišli najprije u Belgiju.

"Belgijska policija uočila je automobil marke "audi" francuskih registarskih tablica, a zbog sumnje da se radi o vozilu nestalog para, policija je zaplijenila automobil radi analiza. Upoređujući registarske tablice sa izdate potjernice, utvrđeno je da se radi upravo o vozilu para. Uz to, istražitelji su došli i do hotela gdje su tokom boravka u Belgiji odsjeli roditelji sa bebom, međutim, po dolasku policije, oni ni tamo nisu zatečeni", pišu francuski mediji i dodaju da će se najverovatnije istražitelji, posle Belgije, uputili u Srbiju, jer, kako se pretpostavlja, moguće je da se par uputio ka zemlji odakle su rodom.

Na jučerašnjoj konferenciji za novinare, javni tužilac Etik Mathais u Bobinju, nije zvanično potvrdio da će se istražitelji sada uputiti u Srbiju, međutim, nije ni demantovao ovu informaciju, s obzirom na to da bi to bio najverovatniji sled okolnosti, s obzirom na to da se radi o paru porijeklom iz Srbije.

Inače, pet osoba bliskih ovoj porodici nalazi se u pritvoru u Francuskoj zbog sumnje da su im pomagali prilikom bijega. Kako navode francuski mediji, dvojicu uhapšenih mogli bi da terete zbog kidnapovanja maloljetnika, s obzirom na to da su za Belgiju otišli zajedno sa traženim parom i bebom.

Podsjetimo, par je sa bebom nestao 21. oktobra kasno u noć, kada su, kako se sumnja, oteli svoje prijevremeno rođeno djete iz porodilišta "Rober-Balonže" u naselju Alni-so-Bua. U međuvremenu oglasili su se majka i brat Kristine N. Oni su naveli da su zabrinuti za bebu i Kristinu.

Podsjetimo, dječak Santjago, koji je prijevremeno rođen pre 20 dana i dalje nije pronađen, a policija intenzivno traga za njegovim roditeljima koji su ga, kako se sumnja, oteli iz bolnice u noći između ponedeljka i utorka. Ljekari navode da su šanse da dječak preživi van bolnice sve manje i manje sa svakim satom koji prolazi.

 (Kurir/MONDO/J.D.)