Region

"Ubio je sina sa 5 metaka, u velikom bijesu": Majka naslutila zločin kod Sombora pa pozvala policiju

Autor Ivana Vlajković

Otac je ispalio pet metaka u sina u Somboru.

Izvor: Printscreen/Drušvene mreže

"Čuli smo da je sina ubio sa pet metaka. To očigledno nije bilo učinjeno bez razmišljanja, već u nekom ogromnom bijesu", pričaju komšije nakon zločina u Bezdanu kod Sombora, kada je otac T. K. (48) ubio sina D. (20), a potom izvršio i samoubistvo.

T. je, inače, živio od poljoprivrede koja mu je ostala u amanet posle smrti oca. U porodičnom domu u Bezdanu, ostala je da živi samo njegova majka, dok je T. sa suprugom i sinom živeo u Austriji i povremeno dolazio u Srbiju.

"U Srbiju su došli nakratko, kako smo čuli, zbog neke proslave. Nisu imali u planu da se zadrže dugo. D. majka bila je u Somboru kada je došlo do tragedije, čuli smo da je ona pozvala policiju jer je, kako kaže, naslutila da će doći do nečega strašnog", rekao je prijatelj porodice, pretpostavljajući da se neposredno prije ubistva i samoubistva telefonski čula sa suprugom ili sinom, što će naknadno utvrditi istraga.

Inače, kobnog dana u porodičnom domu u Bezdanu bila je i D. baka, odnosno T. majka, međutim, nikome nije jasno, iako je starija žena, kako je moguće da nije čula pucnje.

"Kako je moguće da žena ništa nije čula, T. je sa pet metaka ubio sina, to je očigledno bilo u ogromnom bijesu, očigledno to nije uradio zato što nije razmišljao o tome, već je išao sa namjerom da mu presudi s namjerom, a potom usmrti i sebe, strašno velika tragedija. Jadna majka je ostala bez sina i muža u sekundama", rekao je sagovornik potresen tragedijom.

Više javno tužilaštvo u Somboru radi na rasvjetljavanju ovog zločina. Tijela oca i sina poslata su na obdukciju nakon čega će se znati više informacija o tragediji, ali u toku je takođe i istraga pravog motiva koji se krije iza zločina. Podsjetimo, T. je u sina pucao iz oružja koje je bilo u nelegalnom posedu, a svemu je, prema riječima komšija, prethodila svađa.