Region

INFEKCIJA SE SPUSTILA NA PLUĆA I SRCE, DJEVOJČICA DOBILA I GUŠENJE OD GNOJA! Novi detalji o smrti tinejdžerke

Autor Teodora Orlandić Izvor Kurir

Porodica tinejdžerke iz Sarajeva traži istinu i pravdu.

Izvor: Printscreen

Porodica Džejle D, tinejdžerke iz Sarajeva, koja je nakon liječenja zuba u privatnoj stomatološkoj ordinaciji, preminula na KCUS-u, traži istinu i pravdu.

Ne optužuju nikoga, kako kažu za portal "Avaza", samo žele da se sve ispita i da se otkrije istina.

Kako je ranije objavljeno, u viber prepiskama se vidi da stomatolog Haris M. i nakon 30. septembra, daje savjete Džejlinoj majci Džemili, šta da radi sa zubom koji je i dalje boli i od kojeg joj se stvara veliki otok.

Paralelno s tim, majka preminule Džejle odlazi u Dom zdravlja 1. oktobra i traži antibiotik koji joj preporučuju. Međutim, 2. oktobra stanje Džejle D. je sve gore, pa dijete od otoka dobija gušenje i majka samoincijativno odlazi na KCUS.

Džejli se ponovo pogoršava stanje i dobija gušenje i nakon urađenog CT snimka, lekari KCUS-a Džejlu D. upućuju na hitnu operaciju 3. oktobra. Nakon toga Džejla je smještena na intenzivnu njegu gdje su ljekari, a što je i porodica nekoliko puta naglasila, učinili sve da je spasu, na čemu su im neizmjerno zahvalni.

Nakon što se stanje nije popravilo, 11. oktobra Džejla je izložena novoj operaciji, koju nije izdržala, i nažalost, preminula je.

"Infekcija se spustila na pluća i oko srca", rečeno je za "Avaz" iz porodice.