Region

STOJ POLICIJA! IMA ORUŽJE, SKLANJAJ TO DA NE ZAPUCA!" Uplašene komšije opisale hapšenje Skoletovog ubice u kafiću

Izvor Kurir

"Sve sam vidjela sa terase..."

Izvor: Kurir

Zoran Uskoković Skole (22) ubijen je u januaru 2021. na Kanarevom brdu u Beogradu na svega 50 metara od zgrade u kojoj je živio, a tokom pripadnici MUP Srbije i EVROPOL u zajedničkoj akciji uhapsili su četiri osobe za koje su sumnjali da su učestvovale u mafijaškoj likvidaciji. Hapšenje je bilo na četiri lokacije, a jedna od njih je poznati kafić koji se nalazi nedaleko od mjesta ubistva.

Kako smo ranije prenijeli, osumnjičeni za ubistvo su Miloš Krstić (38), Aleksa Dimitrov (31), Vladimir Babić (39), kao i organizator kriminalne organizacije Nikola Živanović (45). Peto lice koje se dovodi u vezu sa organizovanom grupom nalazi se u bjekstvu. Njima je određen pritvor do 48 sati, nakon čega će biti saslušani u nadležnom Javnom tužilaštvu za organizovani kriminal, a terete se za krivično djelo udruživanje radi vršenja krivičnih dela i krivično djelo teško ubistvo.

- Taj kafić je lijep i svi iz kraja dolaze tamo da uživaju. Juče je bilo pravo opsadno stanje. Sve sam gledala sa terase - priča nam jedna starija gospođa, a potom nastavlja:

- Bilo je isprva mirno, a onda sam čula škripu guma. Zaustavljaju se kola, jedna po jedna. Vidim džipovi, a potom i policijska kola. Izlaze u prslucima, naoružani do zuba, vidijela sam, imali su puške i bukvalno uleću u lokal. Vikali su: "Stoj policija", "vadi oružje", sve je bilo kao na nekom filmu.

Kako je zatim objasnila naša sagovornica, uplašila se, ali je ostala da vidi o čemu se radi.

Hapšenje jednog od osumnjičenih u kafiću
Izvor: Kurir

- Ostala sam da vidim o čemu se radi. Pridužio mi se i komšija. Nakon nekih pola sata vodili su nekog mučkarca sa lisicama na rukama. Viđali smo ga da dolazi u taj kafić, ali nismo znali šta je skrivio, kasnije smo saznali da je učestvovao u ubistvu Skoletovog malog. Stariji je on od njega, nije nam jasno šta mu je skrivio mladić, jer nije bio problematičan koliko se sjećam - kaže ona i dodaje:

- Čuli smo kasnije da je imao i oružje, a policajci su i vikali: "Ima oružje, sklanjaj to da ne zapuca".

Kako su nam zatim rekli neki od gostiju koji dolaze u lokal, u kom je juče uhapšen jedan od osumnjičenih, svi osumnjičeni su dolazili u kafić.

- Iskreno da vam kažem, mislim da su svi oni dolazili u kafić. Poznata su mi imena i likovi, ali mislim da nije u redu da pričam o njima. Ne želim da se zna da sam ih spominjao, ipak treba se držati dalje od takvih tipova - rekao je on i dodao:

U kafić je dolazio i ubijeni Zoran Uskoković Skole, dobar momak. Nije nikad pravio probleme, nisi mogao čuti ružnu reč za njega po kraju. Znalo se čiji je sin, ali niko ga nije dovodio u vezu sa mafijom.

Podsjetimo, Miloš Krstić označen je kao direktni egzekutor koji se te večeri 29. januara 2020. maskirao u starca, noseći štap u ruci, silikonsku masku na glavi, odeven u staromodni kaput sa šubarom na glavu pucao, kako se sumnja, u čelo i bradu Zoranu Uskokoviću koji je nekoliko trenutaka pre toga izašao iz "audija" i uputio se ka zgradi u kojoj živi. Krstić je likvidirao Uskokovića na svega 50 metara od zgrade u kojoj je živio u Borskoj ulici na Kanarevom brdu, a zatim prišao žrtvi uzeo neki predmet od njega i pobjegao u nepoznatom pravcu. Kamere su snimile stravičan zločin.

Pored Krstića slobode su lišena još tri lica, a to su Nikola Živanović koji je označen kao organizator kriminalne grupe, potom Aleksa Dimitrov i Vladimir Babić koji su pomagali egzekutoru u logistici kako kobnog dana, tako i četri mjeseca prije zločina. Osumnjičeni Aleksandar Nikolić nalazi se u bjekstvu i policija intezivno traga za njim.

Inače, Zoran Uskoković je sin Zorana Uskokovića Skoleta, beogradskog kriminalca koji je likvidiran u mafijaškom obračunu u aprilu 2000. godine na Vidikovcu. Stariji Uskoković svojevremeno se dovodio u vezu sa organizovanjem ubistva Željka Ražnatovića Arkana.

Porodica podigla pomen ploču na mestu gdje je ubijen
Izvor: Kurir