Region

Završena obdukcija dječaka (6) koji se utopio na Zlatiboru: Otkriven tačan uzrok smrti

Autor Jana Desovski

Završena je obdukcija dječaka koji se udavio na Zlatiboru

Izvor: TikTok/mumma_bear_1/Screenshot

Obdukcioni nalaz tijela šestogodišnjeg dječaka V.I. iz Beograda, čije je tijelo nađeno sinoć oko 21 sat u bazenu hotela na Zlatiboru, pokazala je da je smrt nastupila usled utapanja.

Policija i tužioci su sinoć odmah izašli na lice mjesta i nakon završenog uviđaja uhapšen je i određeno mu zadržavanje od 48 sati Z.A. (65) iz Užica, iz firme koja je imala ugovor sa hotelom oko održavanja bazena.

"U predistražnom postupku se sumnja da je dijete bilo u bazenu. U dnu bazena je bila cijev koja služi za odvod i pretpostavlja se da je došlo do vakuma koje je dijete povuklo i koje nije moglo da se izvuče. Dijete je bilo u dječijem bazenu i vode je bilo oko 15 cm dubine. Činjenica je da preko cijevi nije bila rešetka, koja je trebala tu da stoji", saznaje Kurir od izvora bliskog istrazi.

On je rekao da je pozvan vještak koji će utvrditi prave činjenice u ovom slučaju. Prema riječima izvora bliskog istrazi dječak je bio sam u bazenu, a na kraju tog dijela bazena je bila njegova baba. U drugom dijelu za odrasle, koji je odvojen, bila su i dva muškarca.

"Oni nisu mogli vidjeti šta se dešava u dječijem bazenu. Ali, kada su čuli ženu, odmah su pritrčali i izvadili dijete iz bazena. Odmah je došla i hitna pomoć, ali djetetu nije bilo spasa", kaže izvor. Nezvanično se saznaje da je na saslušanju bio i direktor hotela.