Region

Dogovorili se da je ubiju: Danka je ugušena u gepeku službenog automobila

Autor Ivana Vlajković

Objavljeni su detalji optužnice u slučaju ubistva Danke Ilić.

Izvor: Kurir/Nemanja Nikolić/Rina/Facebook/Printscreen

Dejan Dragijević, koji je danas optužen za ubistvo djevojčice Danke Ilić (2) djevojčicu je ugušio u gepeku službenog automobila, navodi se u optužnici Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru koja je danas podignuta za ubistvo djevojčice.

Optužnica za ubistvo Danke Ilić (2) otkriva nove detalje gnusnog zločina, ali i kako su se okrivljeni za ubistvo male Danke riješili tijela. U optužnici se navodi da je Danka Ilić ubijena 26. marta oko 13.53 sati u Banjskom polju.

"Oni su u povratku sa radnog zadatka, dok su se kretali službenim vozilom kojim je upravljao Srđan Janković, a Dejan Dragijević bio na mestu suvozača udarili djevojčicu Danku llić usled čega je ona pala sa desne strane vozila, naspram zadnjeg desnog točka, što je uočio Dragijević i o tome obavestio Jankovića", navodi se u optužnici.

Kako je dalje utvrđeno, oni su se tada dogovorili da uklone tijelo devojčice, ali i da je, ukoliko je živa, ubiju i tijelo sakriju kako ne bi bili otkriveni i krivično gonjeni zbog krivičnog djela teško djelo protiv bezbijednosti saobraćaja.

"Dragijević je izašao iz vozila i podigao Danku sa zemlje, stavio u zadnji dio vozila. Kada je uočio da Danka daje znakove života on ju je ugušio rukama. Kada je Danka preminula vratio se na mjesto suvozača u vozilu u kome je Janković sve vrijeme sa mjesta vozača pratio šta radi Dejan Dragijević i osmatrao da neko ne naiđe kako bi u tome upozorio Dragijevića te i čekao da Dragijević liši života Danku i vrati se u vozilo", utvrdilo je Više javno tužilaštvo u Zaječaru.

Prema navodima iz optužnice, okrivljeni su se tada dogovorili da tijelo djeteta ostave na divljoj deponiji na Starobanjskom putu ka Boru. Janković je vozio, zaustavio automobil, a kako je utvrdilo tužilaštvo, iz istog izbacio Dankino telo na deponiju. Potom su se odvezli i vozilo ostavili na svom radnom mjestu u Vodovod Bor.

Kako je ranije objavljeno, optužnica se zasniva na svjedocima koji su posvjedočili da su okrivljeni bili na licu mjesta gdje je djevojčica nestala i nastradala, ali i snimcima sa nadzornih kamera koji su ukazali da su oni bili u vrijeme djevojčicinog nestanka na mjestu gdje je ona poslednji put viđena.

"Takođe, GPS na službenom vozilu koji su vozili taj dan je potvrdio da su bili na licu mjesta u vrijeme nestanka Danke, a to je potvrdio i snimak sa nadzorne kamere. Takođe, njihov iskaz koji su dali u tužilaštvu, a koji su kasnije povukli je uzet u obzir jer je dat uz prisustvo njihovih branilaca i on je verodostojan", kaže izvor.

Okrivljenima se na teret stavlja krivično djelo teško ubistvo djeteta za koje je zaprećena kazna doživotni zatvor bez uslovnog otpusta. Optužnica je podignuta i protiv okrivljenog Radoslava Dragijevića, oca Dejana Dragijevića zbog neprijavljivanja krivičnog djela i pružanje pomoći počiniocu nakon izvršenja krivičnog djela.