Region

Mirjana tražila da se muž i djeca sahrane kod crkve: Danijel je imao nedaća, ali je bio najbolji momak u Pazaru

Autor Ivana Lazić

Mirjana je nakon stravične nesreće kod Raške, otišla kod oca i majke, gde priprema sahranu za muža i troje djece.

Izvor: Vojska Srbije

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u subotu na putu Raška-Kraljevo, život je izgubilo pet osoba, među kojima i troje djece, dok je jedina preživjela Mirjana Lazović, koja je uprkos zadobijenim teškim povredama, na lični zahtjev napustila bolnicu.

"Mirjana je došla kod svekra i svekrve sa bratom. Dogovaraju se oko sahrane, gotova je i obdukcija. Mirjana je željela da sahrani svog Danija, kako smo ga svi od milja zvali, i dječicu na groblju pored Crkve Svetih apostola Petra i Pavla u Postanji odakle je rodom. Danijel je volio tu crkvu i odlučila je da se sahrane svi zajedno, a tražila je i da se ostavi mjesto za nju. Želi da jednog dana počiva sa svojom porodicom", kaže mještanin Postanje kod Pazara i dodaje:

"Pretužno je to, zamislite neutješna Mirjana sada bira sanduke da isprati svoju porodicu, a samo su tog dana htjeli da uživaju na saboru pored svetinje.

Mirjana se sada fizički osjeća dobro, ali tuga koju osjeća je nemerljiva.

"Kada je došlo do udesa Mirjana je bila na suvozačevom mjestu, Danijel je vozio, a komšinica Dijana je bila sa dječicom na zadnjem sjedištu. Djeca su bila vezana i u sjedištu", rekao je sagovornik i nastavio:

"Priklještilo ih je vojno vozilo teško 16 tona. Kada smo vidjeli fotografije mislili smo da ti putnici nisu preživjeli, ali razgovarao sam sa Mirjanom kad je došla rekla mi je "da je bila u šoku, ali svjesna sve vrijeme" dva sata je izdržala dok je nisu izvukli. Njene povrede su nastale kada je iscurela voda iz hladnjaka pa je tako zadobila opekotine na čelu i na ruci. Slivala joj se ta topla voda.

Mještani Postanje kažu da je Danijel Lazović bio jedan izvanredan momak.

"Dani je bio najbolji i najpošteni momak u Pazaru. Jedna ozbiljna legenda. Život ga nije mazio, ali sve je stojički i sa uzdignutom glavom preživio. Imali su nedaće, ali nije to njegovo breme", kaže on i dodaje:

"Danijel je za 15 dana trebalo da ide u Mirovnu misiju u inostranstvo. Često je išao u misije, a ovu je odložio jer mu je sin krenuo u prvi razred, htio je da bude tu. Velika tragedija", rekla je ona.