Region

Dojava o bombi na aerodromu u regionu: U toku pregled specijalaca

Autor Aleksandar Blagić

Stigla je dojava o bombi na aerodromu u Sarajevu.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Sarajevskom aerodromu danas popodne stigla je dojava o postavljenoj bombi, piše "Avaz". Dojava je postala putem imejla u kome se navodi da je postavljano više eksplozivnih naprava na aerodromu.

"Putem imejl adrese JP Međunarodnog aerodroma Sarajevo, primljena je anonimna dojava o postavljenim eksplozivnim napravama na prostoru aerodroma. Odmah po prijemu informacije, aktiviran je plan djelovanja u kriznim situacijama. Sve nadležne službe na terenu postupaju u skladu sa svojim zaduženjima, a sprovode se sve potrebne mjere predviđene važećim sigurnosnim protokolima", saopšteno je sa aerodroma.

"Mi smo bosanki muslimani. Uz dopuštenje uzvišenog Allaha vaša smrt će biti duga i bolna. Sjećamo se šta se dešavalo tokom bosanskog rata. nismo zaboravili tugu koju ste unijeli u dom svake porodice. Većina je mislila da su izbjegli odgovornost, ali ne danas. Danas ćeš umrijeti. Vođeni smo osvetom svima vama za smrt naše braće. More će se proliti krvi. Ne možete pobjeći od smrti", piše u imejlu u kojem je dojavljena bomba.