Region

Obrt u slučaju smrti muškarca iz Aleksinca: Nije ga ujela svinja, ćerka otkrila detalje

Autor Miloš Škrbić

Slađana P. , ćerka preminulog starca je rekla da uopšte nije istina to da je njen otac premino od napada svinje.

Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Nakon što se pojavila vijest da je mještanina kod Aleksinca ubila svinja, a drugog povredila tako što ga je ujela za testise, oglasila se ćerka preminulog starca.

Slađana P. , ćerka preminulog starca je za "Alo!" rekla da uopšte nije istina to da je njen otac premino od napada svinje.

"To nije tačno, tu priču je izmislio moj brat od tetke. On to stalno radi kako bi skrenuo pažnju na sebe. Moj otac Milivoj je živio sam u našoj porodičnoj kući. Obilazila sam ga u proseku tri puta nedeljno. Nije se žalio na zdravlje i izgledao je normalno, preminuo je kao i svi ljudi prirodno, a ne da su ga pojele svinje, to su gluposti. On nije ni imao svinje, imao je dvije ovce i kokoške ", započinje priču Slađana.

Ona kaže da je dva dana prije smrti poslednji put vidjela oca živog, a da ga je prilikom naredne posjete pronašla bez znakova života. "Uvjek je bio ispod kuće u hladovini ili bi sjedio na tremu i odmarao. Tog dana sam nosila korpu sa hranom koju sam mu pripremila, i pošto ga nisam vidjela na tremu, mislila sam da je ispod kuće. Otišla sam, ali ga nije bilo. Vratila sam se u kuću i zatekla ga u sobi, kako leži na stomaku, bez znakova života. Prethodni put kada sam bila kod njega, dala sam mu stvari da presvuče. Zatečen je kako je krenuo da navlači majicu i preminuo. Umro je od moždanog udara, što je potvrdio i obdukcioni nalaz" - kaže Slađana.

Dodaje da je Milivoj u martu mjesecu proslavio 90. rođendan. "Sedmog februara mu je bio rođendan. Htjeli smo da mu, pored torte i slavlja, priredimo iznenađenje. Pošto je služio vojsku na Vrelu Bosne, rekli smo mu da ćemo ga tamo odvesti. To je za njega bio veliki događaj, da se posle 72 godine pojavi na mestu, gde je proveo lepe dane svog života. Odlazio je do Aleksinca, nekad do Niša, i u vojsku. Mnogo mu je značilo što je ponovo posjetio to mjesto gdje je kao mladić proveo nekoliko mjeseci svog života", ispričala je Slađana.