Region

Vlada Srbije usvojila zaključak za vraćanje obaveznog vojnog roka

Autor Miloš Škrbić

Vlada Srbije je takođe usvojila zaključak kojim se nalaže Ministarstvu odbrane da pokrene proceduru za vraćanje obaveznog vojnog roka, do kraja sledece nedelje treba da se usvoje izmjene zakona, rekao je Vučević za Tan‌jug, a prenijela Politka.

Izvor: Kurir/Nemanaja Nikolić

Premijer Srbije Miloš Vučević izjavio je danas, posle posebne sjednice Vlade Srbije, da je donijet zaključak kojim se nalažu aktivnosti i mjere koje moraju sva ministarstva da primijene u smislu pravne i socijalno ekonomske zaštite i aktivnosti i zaštite Srba na KiM, kao i nacionalnih interesa.

Izvor: Vojska Srbije

Vlada je takođe usvojila zaključak kojim se nalaže Ministarstvu odbrane da pokrene proceduru za vraćanje obaveznog vojnog roka, do kraja sledece nedelje treba da se usvoje izmene zakona, rekao je Vučević za Tan‌jug, a prenijela Politka.

Predsjednik  Srbije Aleksandar Vučić je predstavio sinoć tokom obraćanja javnosti u Palati Srbija, zahtjeve i poteze Srbije u vezi sa situacijom na KiM, podijeljene u pet oblasti i istakao da će u tom cilju biti pokrenuta globalna diplomatska kampanja i da će razgovarati do kraja novembra sa 60 svjetskih lidera kojima će predstaviti sedam nužnih tačaka za napredak u dijalogu.