Region

Nastavlja se suđenje roditeljima dječaka-ubice: Majka stigla u sud sa advokatima

Autor Jana Desovski

Na suđenju roditeljima dječaka ubice iz Ribnikara bi trebalo da bude ispitan svjedok iz streljane koji je video oca da dovodi sina u streljanu i koji je video dječaka ubicu da puca.

Izvor: Kurir/Zorana Jevtić

U Višem sudu u Beogradu nastavlja se suđenje roditeljima dječaka ubice koji je 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio deveto djece i čuvara te škole. Danas bi trebalo da bude ispitan svjedok iz streljane koji je video oca da dovodi sina u streljanu i koji je vidio dječaka ubicu da puca. Na prethodne pozive suda on se nije odazvao.

U sud je nešto prije 11 sati stigla majka dječaka ubice. Na prethodnom ročištu koje je održano 9. septembra svjedočila je T. S, nastavnica istorije iz OŠ "Vladislav Ribnikar" koja je ranjena u pucnjavi u školi, kao i dadilja dječaka ubice koja je zatim napustila zgradu suda dok je nastavnica istorije ostala da prati suđenje.

U ponedeljak su svjedočili i DNK vještak i svjedok iz streljane. Na prethodnom ročištu održanom sredinom jula svjedočila su dva policajca koji radili pretres stana roditelja 3. maja, dok je majka dječaka iskoristila zakonsko pravo da ne svjedoči.

Za šta su optuženi roditelji dječaka ubice

Otac dječaka, optužen je da je izvršio krivično djelo - teško djelo protiv opšte sigurnosti jer je dijete od 13 godina vodio u streljanu i učio da puca, kao i da nije adekvatno čuvao oružje u kući.

Majka je optužena jer je njen DNK pronađen na jednoj čauri u učionicu u kojoj je masakr počinjen. Dječak ubica koji u vrijeme izvršenja ovog zločina nije imao navršenih 14 godina, pa samim tim nije krivično odgovoran, pucao je na svoje drugare iz dva očeva pištolja koja je uzeo 1. maja.

Potom ih je kobnog dana stavio u svoj ranac, otišao u školu i tokom prvog časa ubio 10 osoba i ranio još petoro djece i nastavnicu istorije.