Region

"VIDEO SAM SLIKE, BRUS, TANGE, HALTERI..." Tajno snimljen razgovor o Dijani Hrkalović: Intimne slike i ubistvo

Autor Teodora Orlandić Izvor Kurir

Hrkalovićevoj se sudi za krivično djelo trgovina uticajem i to tako što je uticala na pripadnike policije da se integralni snimak skrati, isjeku delovi tog razgovora u kom razgovaraju o njoj i njenim eksplicitnim fotografijama i tako prerađen snimak dostavi tu

Izvor: Stefan Stojanović

Audio i video zapis koji je napravljen tokom tajne pratnje policije ubijenog advokata Dragoslava Miše Ognjanovića i pokojnog Dragoslava Miloradovića u jednoj piceriji na Vračaru 17. maja 2018. na kom se, između ostalog čuje da razgovaraju o provokativnim fotografijama bivše državne sekretarke u MUP-u Srbije Dijane Hrkalović, prikazan je danas ponovo u Specijalnom sudu u Beogradu.
Sudija Slađana Marković konstatovala je da je pregledan kompromitujući snimak, na šta je reagovao advokat Bojan Stanojlović, koji brani optuženog Dejana Milenkovića, navodeći da nije u redu da sudija koristi taj izraz za snimak koji se odnosi na privatni život. 

Izvor: Nemanja Nikolić

Izraz kompromitujući je najblaži mogući - odgovorila mu je sudija.

Inače, na video snimku vide se Ognjanović i Miloradović koji sede u restoranu jedan pored drugog i razgovaraju na različite teme. Potom, u 59. minutu i 45. sekundi razgovora Ognjanović Miloradoviću počinje da opisuje intimne fotografije bivše državne sekretarke koje mu je u svom telefonu pokazao navodno izvesni policajac.

Ognjanović: Video sam slike.

Miloradović: Ma daj.

Ognjanović: Znaš šta sam video. Evo vidi, ovoga mi krsta, video sam ovako. Knjige, grb Srbije, pored grba Ministarstva. Brus, tange, halteri.

Dok pokojnom Miloradoviću objašnjava šta je video Ognjanović se prvo krsti, a potom gestikulira i pokazuje na grudi zadnjicu i iz kojih je poza Dijana Hrkalović navodno napravila 15 selfija koje je potom poslala.

Ognjanović: Dobra je. Znaš šta, jel me čuješ. Tange, one najmanje. Si.a, ne velika, ne mala, ona prava. Ovako se slika.

Miloradović: Jesi li siguran da je to ona?

Ognjanović: Molio sam ga da mi pošalje. Ona je, ja ga molim da mi da a on kaže, znaće ko ti je dao. Slala njemu.

Miloradović: Njemu?

Ognjanović: Ja mislim da jeste, policajac čuveni. Ovoga mi krsta. Ne bih te lagao. Ali znaš šta, baš je dobra pi..a.

Izvor: Marina Lopičić

Na dužoj verziji snimka, nerazumljivo se čuju i djelovi koji se odnose na "snimke kamera", koji se najvjerovatnije odnose na ubistvo Vlastimira Miloševića na šinama. Jednom tačkom optužnice, ona se tereti da je posredovala da se dio dokaza za to ubistvo za koje su oslobođeni Veljko Beliuvk i Marko Miljković, naknadno dostavi sudu i tužilaštvu.

- Sve je njena ideja, pouzdano znam da je ona to radila. Na sedam mjesta, ostale dvije, pouzdano znam da je ona radila. Ko drži tu ženu? - čuje se na lošem snimku iz restorana, govoreći najverovatnije o sigurnosnim kamerama.

U sudnici je juče prikazan i skraćeni snimak, na kom nema dijela razgovora o intimnim fotografijama Dijane Hrkalović kao ni dijela o kamerama.

Posle gledanja ovih snimaka, za riječ se javi branilac Dijane Hrkalović, advokat Vladimir Đukanović koji je naveo da snimci nisu dokaz da je optužena trgovala uticajem.

- Nema nikakvog dokaza da je neko naredio da se snimak isiječe. Možda je tehnička greška - naveo je Đukanović.

Osim Dijane Hrkalović, optužnicom su obuhvaćeni i nekada prvi čovjek novosadske policije Milorad Šušnjić, kao i Dejan Milenković, bivši načelnik Službe za specijalne istražne metode, koja je tajno snimala Ognjanovića i Miloradovića.

Izvor: Stefan Stojanović

Advokat Dragoslav Miša Ognjanović, podsjetimo, ubijen je 28. jula 2018. na Novom Beogradu, a Miloradović dva mjeseca kasnije na Karaburmi. Dijana Hrkalović: Nisam imala uticaj, nema djela.

Optužena Dijana Hrkalović javila se za riječ i navela da nije logično da je ona naložila da se obrišu djelovi snimka, a da snimak dokazuje i da nije imala uticaj, pa da samim tim nije mogla ni da trguje istim.

- Ako sam ja to naložila, što bih brisala 40 minuta, a ne samo nekoliko koji se odnose na mene. Zatim, nije izvršeno krivično djelo, tužilaštvu je dostavljen cio snimak. Tužena sam za trgovinu uticajem, u zakonu trgovina uticajem u pokušaju ne postoji. Nema djela. Da bih trgovala uticajem, moram da imam neki uticaj. Tužilac je tvrdio da sam ja tražila a neko me nije poslušao i dostavio je cio snimak, što znači da nisam imala uticaj. Kako mogu da trgujem nečim što nemam? - navela je ona.