Region

KURTIJEVA POLICIJA PRETUKLA PA UHAPSILA SRPSKE MLADIĆE: Jezivi snimci maltretiranja iz Kosovske Mitrovice

Autor Anđela Vukčević Izvor Kurir

Četiri mladića srpske nacionalnosti pretučena su sinoć u Kosovskoj Mitrovici, nedaleko od jedne picerije.

Izvor: Facebook/Aleksandar aco arsenijević

M. M. (19), L. K. (19), V. J (21) i R. N. (19) su uhapšeni, kao i čovJek koji je snimio ovaj događaj.

Više informacija o iživljavanju i hapšenju srpskih mladića objavio je predsjednik Srpske demokratije Aleksandar Arsenijević.

Oko ponoći, policija je više od 10 minuta tukla tri mladića srpske nacionalnosti u blizini picerije Mrvica. Kada se čulo zapomaganje, iz kafane Biševac je izašao gospodin Lekić koji je sve to usnimio, a policija ga je zajedno sa drugim licima brutalno privela. Oni se trenutno nalaze u policijskoj stanici Sjeverna Mitrovica. Podsjetiću policiju da ne smiju da hapse i oduzimaju telefon gradjanima koji snimaju na javnoj površini - napisao je Arsenijević na Fejsbuku.

On dodaje da je Lekić uhapšen kako bi Kosovska policija izbrisala snimke sa njegovog telefona.

Šef operative tzv. Kosovske policije Petrit Fejza je za Kurir TV potvrdio da se mladići nalaze i dalje u pritvoru, i da im se na teret stavlja napad na ovlašćeno službeno lice.

Fejza je rekao da će uhapšeni Srbi biti zadržani 48 sati u pritvoru i predati tužiocu na dalju postupak.

U strahu i boli, a zbog izjava mnogih svjedoka, uplašeni su za fizičko i mentalno stanje svoje djece. Iz tog razloga su pozvali i hitnu pomoć, kojoj su policajci onemogućili rad i nisu dozvolili medicinskom osoblju da pregledaju povrijeđene mladiće - napisao je Arsenijević.