Region

"Vidjela sam noge kako prolaze pored mene": Svjedočenje nastavnice istorije o dječaku ubici iz Ribnikara

Autor Ivana Lazić

Nastavnica istorije svjedočila je danas na održanom ročištu roditeljima dječaka ubice koji je 3. maja 2023. godine počinio masakr u OŠ "Vladislav Ribnikar".

Izvor: Facebook/PrintScreen

Tatjana Stevanović, nastavnica istorije iz OŠ "Vladislav Ribnikar" koja je ranjena u pucnjavi u školi, svedočila je na današnjem ročištu roditeljima dječaka ubice.

Ona je na današnjem suđenju ispričala da se sve dogodilo brzinom svjetlosti.

"Ona je rekla da je vidjela noge koje polako prolaze pored nje. Dječak ubica nije trčao ni bežao iz učionice, bio je miran", kaže izvor iz sudnice.

Danas se na ročištu pojavila i dadilja dečaka ubice, koja je nakon svjedočenja odmah napustila zgradu suda U sudnici je prema rečima izvora bilo napeto.

"Previše drskosti za zločin koji se dogodio", rekao je izvor blizak slučaju i dodao da je na suđenju dadilja pričala o dječaku koji je počinio zločin prošlog maja.

"Pričala je da je dječak ubica bio dobar dječak i da nikada nije primijetila ništa neobično kod njega", dodaje izvor.

Roditelji dječaka su na prethodnim suđenjima iznijeli odbranu i negirali krivicu. Sud je u ovom slučaju zatvorio suđenje za javnost iz razloga zaštite interesa maloljetnih žrtava. Otac dječaka optužen je da je izvršio krivično djelo - teško djelo protiv opšte sigurnosti jer je dijete od 13 godina vodio u streljanu i učio da puca, kao i da nije adekvatno čuvao oružje u kući.

DNK vještak koja radi pri Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije završila je današnje svedočenje protiv okrivljenih majke i oca dečaka ubice, gde je iznela dokaze i analize koje je obavila u ovom slučaju. Inače, DNK vještak je radila i na slučaju Tijane Jurić koja je brutalno ubijena u julu 2014. godine.