Region

Nastavlja se suđenje roditeljima dječaka ubice iz Ribnikara: Planirano svjedočenje dva važna svjedoka

Autor Ivana Lazić

Naredno ročište roditeljima dječaka ubice iz OŠ "Vladislav Ribnikar" zakazano je za četiri dana.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/Printscreen/Facebook/Espreso/Tamara Trajković

U Višem sudu u Beogradu danas se nastavlja suđenje roditeljima dječaka koji je prošle godine izvršio stravičan zločin u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru. Danas je planirano svjedočenje DNK vještaka i svjedoka strijeljane, dok je naredno ročište zakazano za četiri dana kasnije

Na prethodnom ročištu, ispitana su dva policijska službenika koji su vršili pretres stana okrivljenih nakon zločina u školi. Oni su detaljno opisali šta su zatekli prilikom ulaska u stan, uključujući poziciju sefa, način zaštite, lokaciju oružja i druge relevantne detalje.

Otac dječaka je optužen za teško djelo protiv opšte sigurnosti, dok majka maloljetnika ima optužbu zbog pronađenog DNK-a na jednoj od čaura. Oboje negiraju krivicu za djela za koja se terete.

Podsjetimo, učenik OŠ ''Vladislav Ribnikar'', 3. maja usmrtio je devetoro svojih vršnjaka i čuvara škole. On je tog jutra s namjerom da izvrši masakr zakasnio u školu i čas istorije, a onda sa dva očeva pištolja i punim rancem molotovljevih koktela ušao na ulazna vrata škole i zapucao. Usmrtio je najprije čuvara i dvije djevojčice koje su dežurale, a onda ušao u kabinet za istoriju gdje je njegovo odjeljenje imalo čas i ispalio rafal. Tom prilikom je usmrtio još šestoro vršnjaka, dok je još troje i nastavicu istorije teško ranio. Dvanaest dana kasnije, još jedna djevojčica je nažalost, podlegla povredama.