Region

Prerušio se u policajca i imao metak u cijevi!Uhapšen zbog organizacije obračuna oko prevlasti na beogradskim splavovima

Autor Aleksandar Blagić

Uhapšene su četiri osobe zbog sumnje da su pripremali kriminalni obračun u Beogradu, navodno zbog prevlasti u poslovima obezbjeđenja beogradskih klubova i splavova.

Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović/Društvene mreže

Beogradska policija uhapsila je četiri osobe zbog sumnje da su pripremali obračun, navodno zbog prevlasti u poslovima obezbjeđenja beogradskih klubova i splavova. Privedeni su K.K. (45), državljanin Crne Gore M.K. (26), N.S. (47) i M.P. (46).

Sva četvorica branila su se ćutanjem na saslušanju, odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu. Oni su imali plan da se obračunaju "2 na 2" kada su K.K. i M.K. krenuli u zakazano vrijeme i na prethodno zakazanu lokaciju da se suoče sa N.S. i M.P.

Svako od njih bio je naoružan sa po jednim metkom u cijevi. Jednu grupu činili su, navodno, K.K. i M.K, dok su sa druge strane bili N.S. i M.P.

"K. K. je godinama vodio upravo poslove objezbeđenja poznatih beogradskih klubova, kao i drugih objekata, očigledno je imao namjeru da zadrži poziciju glavnog u ovim poslovima. On se sa još dvojiciom osumnjičenih maskirao u policajca, kada im je u susret naišao kombi koji je prevozio novac za isplatu dnevnica zaposlenima jedna kompanije. Sa pištoljem za pojasom, K. K. je zaustavio kombi, ušao na suvozačevo mjesto i tukao vozača, dok su drugi članovi njegove ekipe tražili novac", otkrio je izvor upućen u slučaj.

K.K.
Izvor: društvene mreže

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak da svoj četvorici osumnjičenih odredi pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično djelo, a državljaninu Crne Gore M. K. i zbog opasnosti od bjekstva. Naredbom o sprovođenju istrage, K. K. i M. K. se na teret stavlja nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršilaštvu, a Nebojši S. i Miodragu P. po jedno krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Postoje sumnja da su K. K. i M. K, po prethodno postignutom dogovoru, u kaseti automobila naspram suvozačevog sjedišta nosili pištolj marke “CZ 99” s okvirom u kojem se nalazilo 15 metaka. Pomenutim vozilom su se 6. septembra godine oko 17 sati dovezli do ugostiteljskog objekta u Novom Beogradu i tada su pretresom vozila policijski službenici našli pištolj. N. S. je za pojasom nosio pištolj marke 'valter' s jednim metkom u štu cijevi i okvirom sa 14 metaka, dok je M. P. za pojasom takođe nosio pištolj “valter” s jednim metkom u štu cijevi i okvirom sa sedam metaka.