Region

Srpska policija spriječila krimi obračun "dva na dva": Crnogorac i još trojica zakazali rat na Novom Beogradu

Autor Nevena Davidović

Policija je osujetila plan uhapšene četvorke i brzom reakcijom spriječila unaprijed isplanirani krimi-obračun.

Izvor: MUP/Ilustracija

Policija je preksinoć spriječila zakazani kriminalni obračun "dva na dva" na Novom Beogradu, kada je uhapsila četvoricu naoružanih muškaraca - Kostu K. (45), Miodraga P. (46), Nebojšu S. (47) i državljanina Crne Gore, Miloša K. (27), a kako se nezvanično saznaje motiv je sukob dvije grupe oko obezbjeđenja prestoničkih klubova.

"Policija je osujetila plan uhapšene četvorke i brzom reakcijom spriječila unaprijed isplanirani krimi-obračun. Prilikom hapšenja je kod osumnjičenih pronađeno više komada vatrenog oružja", potvrdili su iz MUP-a Srbije.

Poznati policiji

Prema riječima izvora, svi uhapšeni su od ranije poznati policiji i imaju dosijee, a sumnja se da su sada namjeravali da se obračunaju zbog prevlasti u poslovima obezbjeđenja. Interesantno je da je jedan od uhapšenih, Kosta K., godinama vodio upravo poslove obezbjeđenja poznatih beogradskih klubova, kao i drugih objekata.

"Kosta K. je u tim krugovima odavno poznat. Ima svoju ekipu ljudi koja obezbjeđuje mnoge klubove, restorane i splavove u Beogradu. Pored toga, on je ranije i hapšen. Dovodio se u vezu sa pokušajem filmske pljačke kombija sa novcem na auto-putu kod isključenja za beogradski aerodrom", kaže izvor i dodaje:

"To je bilo 2020. godine. Kosta K. je, kako se sumnja, bio sa dvojicom saučesnika, kada su maskirani u policajce zaustavili kombi jedne firme, u kom se nalazio novac za dnevnice radnicima. Osumnjičeni su kombi zaustavili tako što su na kolima imali policijske blinkere, a onda je Kosta K., navodno, sa pištoljem za pojasom i palicom u ruci, na kojoj je pisalo "stop policija", ušao na suvozačevo mjesto i tukao vozača, dok su saučesnici tražili novac. Međutim, tada je prava policija brzo stigla i spriječila dalje razbojništvo.

Pored Koste K., policiji je dobro poznat i uhapšeni Nebojša S., zvani Spale, koji se u ranije pominjao u policijskim evidencijama kao visokopozicionirani član "Kekine grupe", čija kriminalna djelatnost doseže do teških kriminalnih djela, kao što su ubistva, pokušaji ubistava, silovanja, razbojništva, iznude, ucjene, nasilničko ponašanje, oduzimanje vozila, vraćanje ukradenih vozila uz otkup, krijumčarenje opojne droge... Grupa je krajem devedesetih i početkom dvehiljaditih bila aktivna, a članovi su uglavnom bili sa Novog Beograda.

"Nebojša S., dovodio se u vezu sa Kekinom grupom koju je formirao odbjegli Dejan Stojanović Keka. Uslov za ulazak u grupu bio je da su njeni članovi do učlanjenja već izvršili neko ubistvo ili pokušali da ubiju, a jedan od njih, uhapšen je sada u novoj akciji policije", kaže izvor i dodaje da se sada uhapšeni Nebojša S. dovodio u vezu sa pokušajem ubistva Nenada E., a pored toga, osuđivan je i za više teških krađa i razbojništava.

"Nebojša S. je iza rešetaka bio i zbog umiješanosti u pljačku restorana brze hrane na Novom Beogradu", kaže izvor.

Krivično djelo

Nakon hapšenja četvorice muškaraca na Novom Beogradu iz MUP su saopštili da su u saradnji sa BIA lišili slobode trojicu državljana Srbije i jednog državljanina Crne Gore, te da su svi bili naoružani. Svima se na teret stavlja da su izvršili krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

"Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu."

VJT u Beogradu

Četvorica uhapšenih muškaraca će se naći pred Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, kada bi trebalo da budu saslušani.

"U toku je istraga koja će utvrditi sve detalje slučaja. Za sada se sumnja da je ovo bio unaprijed dogovoren obračun, koji su pripadnici polciije i BIA osujetili u posljednji čas i spriječili da dođe do ozbiljnijeg krivičnog dela", kaže izvor.

BONUS VIDEO: