Region

FILMSKO BJEKSTVO! OKRIVLJENI POBJEGAO ČIM JE IZAŠAO IZ MARICE: Ispred suda u Obrenovcu savladao komandira

Autor Nevena Davidović

Jedno pritvoreno lice pobjeglo prilikom sprovoda na suđenje u Osnovni sud u Obrenovcu.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

U Upravi za izvršenje krivičnih sankcija nam je potvrđeno da je jedno pritvoreno lice juče popodne pobjeglo prilikom sprovoda na suđenje u Osnovni sud u Obrenovcu.

Kako je rečeno u UIKS-u, pritvoreno lice M.V. (38) onesposobilo je komandira odmah po izlasku iz specijalnog vozila-marice ispred Osnovnog suda u Obrenovcu gdje je trebalo da mu se sudi za ugrožavanje sigurnosti.

M.V. se požalio da mu je pozlilo i iscenirao je pad na stepenicama ispred suda kako bi savladao komandira. U vozilu je bilo još jedno pritvoreno lice koje je kao i M.V. dovedeno na suđenje uz poštovanje svih bezbjednosnih procedura koje se preduzimaju tokom sprovoda a to se odnosi pre svega na činjenicu da su im bile vezane i ruke i noge.

Odmah je obaviještena policija koja je uz našu Službu za obezbjeđenje pokrenula intenzivnu potragu za licem.

U sprovodu oba lica su učestvovali iskusni pripadnici Službe za obezbjeđenje Okružnog zatvora u Beogradu.

Pripadnici Službe za obezbjeđenje ovog zatvora na teritoriji cijele Srbije mjesečno obave između 800 i 900 sprovoda, uz poštovanje svih bezbjednosnih standarda. I pored preduzimanja svih bezbjednosnih mjera, sprovodi mogu da budu porozna tačka u obezbjeđivanju lica lišenih slobode.

Zbog toga sprovodimo neophodnu obuku naše straže sa akcentom na sve izazove sa kojima se susreću zatvorske uprave u Evropi i svijetu.