Region

Učestvovao u tuči u kojoj je ubijen Stefan, pa otišao u provod? Posle sudske presude đuskao, snimak kruži mrežama

Autor Jana Desovski

Mladić koji je učestvovao u tuči u kojoj je ubijen Stefan Filić je navodno nakon presude otišao u provod.

Izvor: Kurir/Privatna arhiva

Predrag S. iz Velike Plane, prvostepenom presudom Osnovnog suda u tom gradu u januaru osuđen je za krivično djelo nasilničko ponašanje, jer je učestvovao u tuči u kojoj je od batina preminuo Stefan Filić 2020. godine. Kako saznaje portal Kurir, navodno, na dan kada je osuđen Predrag S. je otišao u klub sa prijateljima i provodio se, a društvenim merežama kruži video snimak.

Osnovni sud u Velikoj Plani, podsjetimo, prvostepenom presudom osudio je Predraga S. na zatvorsku kaznu zbog krivičnog djela nasilničko ponašanje i to na dvije godine i osam meseci zatvora. Na ovu presudu uložene su žalbe, pa sada zaseda veće Višeg suda u Smederevu. Stefan Filić, podsjetimo, maturant Ekonomske škole u Velikoj Plani, napadnut je ispred kluba "Brodolom" u Velikoj Plani u februaru 2020. godine. Trojica napadača nasrnuli su najpre na Filićevog mlađeg brata i druga, a zatim se umiješao Stefan želeći da ih rastavi. Stefan je preminuo od posledica povreda koji su mu nasilnici nanijeli.

Na pomenutom video-snimku može se vidjeti kako se omladina provodi, pjeva i pije i to ne bi bilo ništa neobično da se na snimku ne vidi kako okrivljeni Predrag S., kako kaže izvor, nekoliko sati nakon presude Osnovonog suda u Velikoj Plani provodi, pije i šalje poljupce nekom iza kamere. Na snimku je zabeležena vesela atmosfera u klubu, a jasno se vidi kako Predrag S. đuska, drži čašu pića u ruci i pjeva.

Snimak je objavljen na Instagramu i to je, prema riječima našeg izvora, objavio neko od njegovih prijatelja iz društva koji je te večeri bio sa njim u provodu. U pozadini se čuje pesma izvođača Martina, pod nazivom Arapski kaskader uz stihove: "Preko dana Al Paćino, uveče kuntam u dormeu. Stvarno nisam u fazonu, ali je sve u redu. Kad pada petak? Petak je u srijedu?!"

Kako je ranije navela Javorka Marković, tetka ubijenog Stefana Filića rekla je za Kurir da se nada da će sjednica vijeća Višeg suda u Smederevu donijeti odluku o prvostepenoj presudi za okrivljenog u skladu sa zakonom. Takođe, ona je navela i da se nada da će dobiti maksimalnu kaznu zatvora u trajanju od tri godine.

"U maju prošle godine gde je vidno pijan i dezorjentisan na porodičnom slavlju, posle niza incidenata, nasrtaja na prisutne, čak i šutiranjem svoje majke za šta postoji video-snimak, javno glasno i jasno govori prisutnima "da ima ubistvo iza sebe i da mu niko ništa ne može", tužilaštvo nema osnova za procesuiranje jer postojeći zakon nalaže da mora da postoji tužba, a s obzirom da je porodični skup, svi ga štite", navela je tetka ubijenog i dodala:

"Na poziv Hitne pomoći i pod pratnjom policije odvode ga u opštu bolnicu "Stefan Visoki" u Smederevsku Palanku, gdje je prema našim saznanjima javno izgovara, odnosno viče na sav glas: "Ubio sam ga, šta mi možete?". Vidno pijan i dezorjentisan je i na jednoj privatnoj žurci, možda pre oko dve godine izjavljivao "da će pobiti sve Filiće, njegova majka da će dati sve od sebe da ga izvuče iz situacije" u koju je zapao, samo par dana posle prvostepene presude šalje ga u Njemačku tobože na nekakav rad, iako osuđen, prelazi granicu.