Region

"RECI OCU DA MI SPREMI PARE" Jotka se obratio svjedoku u sudnici, sudija ga odmah upozorio

Autor Anđela Vukčević Izvor Kurir

Sudija Zoran Šešić upozorio je danas u Specijalnom sudu u Beogradu Zorana Jotića Jotku, nekadašnjeg vođu kruševačkog klana da ne prijeti svjedoku.

Izvor: Printscreen

Protiv Jotića se, podsjetimo, vodi ponovljeni postupak zbog ubistva Dejana Stankovića Ždrokinca koji je likvidiran 6. juna 2018., kao i pranje para.

Suđenje je danas nastavljeno ispitivanjem svjedoka Dobrivoja Jovanovića, sina Nenada Jovanovića zvanog Mali Bidža, koji je nekada bio Jotićev saradnik i bio je uhapšen sa njim zbog sumnje da je prao novac, a u međuvremenu je pravosnažno osuđen.

Prvom presudom je, podsjetimo i Jotić bio osuđen na 11 godina zatvora, ali je Apelacioni sud tu presudu ukinuo i naložio novo suđenje.

Malom Bidži se na teret stavljao da je nakon što je Jotka prvi put uhapšen 2003. 300.000 evra koje je Jotić stekao kriminalom preuzeo i čuvao.

Jotka je 2018. izašao iz zatvora i Jovanović je trebalo da mu vrati novac, a da bi to učinili na legalan način, kako je tvrdilo tužilaštvo, Jovanović i Jotićeva supruga Marija sklopili su lažni ugovor o zajmu. Jotić je uhapšen godinu dana kasnije.

Dobrivoje Jovanović je svjedočeći u sudnici rekao da su se njihove porodice družile, da ne zna tačno ali da misli da je "bilo priče oko nekih 300.000 eura ali da misli da je novac vraćen".

Reci mu da spremi pare, duguje mi od šećera - dobacio je Jotić svjedoku, posle čega je reagovao sudija i upozorio ga da ne prijeti.

Jotić: Nisam nikome prijetio.

Sudija: Jeste prijetili ste i nije vam prvi put.

Jotić: Rekao ti je znači Bidža da ćutiš

Jovanović: Nije. Ja isključivo znam šta mi je otac rekao, ako je to laž, ja ne znam.

Jotić: Da li si primijeti da ja šefujem tvom ocu, da mogu nešto da mu naredim ili on da naredi meni?

Jovanović: Ne

Jotić: Jel znaš da je tvoj otac ovdje potpisao da sam ja bio šef i da je on bio član moje organizovene bande? Kako ti je majka?

Sudija: Molim vas Jotiću, nemojte da pravite cirkus ovde

Jotić je zatim ispitivao svjedoka da li je on zajedno sa njegovim ocem uložio 30.000 eira u posao sa šećerom, na šta je Jovanović rekao da se ne sjeća da jeste on dao pare njegovom ocu, ali da zna da su pominjali da je pala cijena šećera.

Jotić je na to rekao da mu je Nenad Jovanović ostao dužan tih 30.000 eura i tražio da se pozove i njegova supruga da svjedoči.

Da li mogu ja da pozovem Violetu Jovanović da svjedoči, i nju i ovog što se šlogirao sinoć. Sledeći put će i Violeta da se šlogira, a Jotka u zatvoru - rekao je Jotić aludirajući na drugog svjedoka, Mihajla Stepanovića, koji se danas nije pojavio u sudu uz obrazloženje da ima vrtoglavice.

Zoran Jotić Jotka na početku suđenja obratio se sudiji i pitao ga

Pisala mi je ćerka prije mjesec dana, šta je s tim pismom, pošaljite mi ga - obratio se na početku suđenja Jotić. Kasnije je otkrio da je i on slao pisma iz zatvora i to Nenadu Jovanoviću, zvanom Mali Bidža.

Jeste li mu poslali, jel on to dobio? - nastavljao je da postavlja pitanja Jotić, ali mu sudija nije odgovorio.