Region

"TUKAO JE DJECU! SLOMIO MU NOS, PA GA POLIVAO CRIJEVOM, KUPIO JE MAŠINICU" Ispovijest oca zlostavljanog dječaka

Autor Anđela Vukčević Izvor Kurir

Otac jednog maloletnika iz okoline Bijele Crkve opisao za Kurir kroz kakav su horor prošli njegov maloljetni sin i njegova dva druga nakon što su počinili krivično djelo.

Izvor: Kurir/Nenad Kostić

Tri maloletnika stara 15, 14 i 12 godina opljačkala su benzinsku pumpu 25. avgusta u jednom selu kod Bijele Crkve, a iz objekta su ukrali energetska pića i novac. Dva dana kasnije, djeca su preživjela pravi horor kada ih je, kako se sumnja, vlasnik pumpe pretukao i tjerao da "za kaznu" na ćelavo šišaju jedan drugog dok je on to snimao telefonom!

Kako Kurir saznaje, oba slučaja - i pljačka pumpe i zlostavljanje maloljetnika - prijavljena su policiji i obavešteno je Osnovno javno tužilaštvo u Vršcu koje je pokrenulo istragu.

Dramu koja se dogodila u bijelocrkvanskom selu za Kurir je opisao otac jednog od dječaka. On kaže da je tačno da je njegov sin sa dvojicom drugara krao na pumpi, što nikako ne opravdava, ali ono što je nakon toga usledilo je, po njegovim riječima, pravo divljaštvo!

Ja sam najprije ljut na svog sina i nijednog trenutka ne opravdavam to što je uradio. Sramota me je! Nije smio da krade - počinje svoju priču otac (ime i prezime poznato redakciji).

On dalje kaže da su djeca opljačkala pumpu tako što je jedan od njih išao u izvidnicu, a sjutradan su u dogovoru otišli da kradu.

- Jedan je čuvao stražu, dvojica su ušla kroz porozor. Sin je uzeo četiri energetska pića, a njegov drug novac, što se vidi i na snimku sa kamera sa pumpe - prepričava otac kako je sve počelo i nastavlja:

- Pljačka je prijavljena policiji i inspektori su identifikovali mog sina i njegove drugove kao krivce. Sa sinom sam išao u stanicu da dam izjavu, to su učinili i roditelji druge dvojice. Djeca su ispričala šta se dogodilo. Zatim je vlasnik pumpe došao kod nas kući i sasvim smo normalno pričali. Nikakav sukob nije bio, jer smo se dogovorili da ćemo nadoknaditi štetu koju su djeca napravila - kaže on.

Sagovornik Kurira dodaje da je vlasnik pumpe potom došao kod njega i 27. avgusta oko 18 sati kako bi tražio da se djeca izvine i njegovoj sestri, pošto je ona suvlasnik pumpe i takođe je oštećena strana.

- Odobrili smo i to, pustili smo djecu da sjednu u njegov auto kako bi ih on odvezao kod sestre da joj upute izvinjenje. Tada je uslijedila njihova drama i neviđena tortura - priča sagovornik.

Slomljen nos

Vasnik pumpe, prema njegovim riječima, decu je odvezao u svoju kuću u Bijeloj Crkvi, uveo ih u dvorište i odmah počeo da ih tuče.

- Tukao ih je i šutirao, a pridružila mu se i sestra. Jednom djetetu je slomio nos, pa ga je polivao vodom iz crijeva da bi isprao krv. Tortura ni tada nije prestala, već je djecu opet stavio u kola i odvezao ih kod frizera da ih ošiša za kaznu. U salonu je bila gužva, pa je on kupio mašinicu za šišanje - priča potreseni čovjek i objašnjava da je iživljavanje nad djecom tada nastavljeno.

- Odvezao ih je do svoje pumpe u selu, iznio stolicu i naredio im da jedan drugog šišaju na ćelavo! Djeca su to uradila, šišala su jedan drugog i plakala - kaže sagovornik Kurira.

Tortura je prekinuta, kako dodaje, tek kada je jedan njihov rođak prolazio pored pumpe.

- Čovjek je prišao da vidi o čemu je riječ, što je jedno dijete iskoristilo i pobjeglo. Mi smo potom brzo došli na pumpu, pa je usledila žučna rasprava s vlasnikom - kaže otac i dodaje:

- Strašno je što su naša djeca opljačkala nekog, mi ćemo ih kazniti za to, zakon će ih kazniti, ali ne ide da ih taj čovjek uči pameti. Da smo znali, nikad ne bismo dozvolili da djeca sjednu u njegov auto. Htjeli smo ljudski da se izvinimo, da pokažemo da su djeca shvatila svoju grešku, a desilo se da ih tako izmaltretira. I to odrastao čovjek da bije i muči djecu - zaključuje on. Pokušali smo da stupimo u kontakt s vlasnikom pumpe, ali do zaključenja ovog broja nismo uspjeli.