Region

Dvije bombe ubačene u lokal: Drama u Kragujevcu, komšije uznemirene (Foto)

Autor Aleksandar Blagić

Dvije ručne bombe ubačene su u jedan lokal u Kragujevcu.

Izvor: Kurir/Dejan Đusić

Dvije ručne bombe ubačene su u jedan lokal u Kragujevcu, ali one nisu aktivirane. Bezbjedno su uklonjene od strane specijalizovanog tima za neeksplodirana ubojna sredstva Uprave za vanredne situacije MUP u Kragujevcu nekoliko sati od prijave.

Policija u Kragujevcu u naselju Erdoglija od prepodneva obezbijeđivala je lokal na čijim ulaznim vratima je razbijeno staklo. Patrola policije stigla je do obijenog lokala u zgradi u ulici Daničićeva 51, a stanari koji žive blizu bili su uznemireni.

Komšije u početku nisu znale o čemu se radi i zbog čega je policija obezbjeđivala to mjesto. Ispostavilo se da su u lokal bačene bombe koje nisu eksplodirale.

Na lokalu nema natpisa i nije poznato da li se koristi za poslovnu djelatnost. Prema rečima komšija, tu je ranije poslovala firma koja se bavi logistikom za kamionski transport, ali sada ne znaju da li neko koristi taj prostor.

Saobraćaj na ovom djelu ulice bio je zabranjen dok je trajala akcija uklanjanja bombi. Iz policijske uprave u Kragujevcu još se nisu oglašavali ovim povodom, očekuje se saopštenje sa više informacija.

Pogledajte fotografije iz Kragujevca