Region

JURILO IH 99 PATROLA! 3 policajca povrijeđena u akciji hapšenja trojca koji je pravio haos na auto-putu u Srbiji

Autor Milica Mrvaljević Izvor Kurir

U velikoj policijskoj akciji u kojoj je uhapšen trojac u Srbiji- dvojica Kraljevčana i Kruševljanin koji su pravili haos po auto-putu za Niš, samo tokom jučerašnjeg dana bilo je angažovano 99 patrola

Izvor: MUP Srbije

U velikoj policijskoj akciji u kojoj je uhapšen trojac u Srbiji - dvojica Kraljevčana i Kruševljanin koji su pravili haos po auto-putu za Niš, samo tokom jučerašnjeg dana bilo je angažovano 99 patrola sa 200 policijskih službenika područnih policijskih uprava, Uprave saobraćajne policije, Uprave granične policije i Žandarmerije.

Uhapsili su D. Ž. (1992) iz Kruševca, S. S. (1989) i M. V. (1972) obojica iz Kraljeva, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili više krivičnih djela razbojništvo, teška krađa i teška krađa u pokušaju.

Oni se sumnjiče da su jutros na štetu bugarske državljanke i grčkog državljanina, na auto-putu Beograd-Niš, kod Smedereva, na parkingu polomili zadnje staklo na vozilu u kome su oštećeni spavali i zatim ukrali torbu u kojoj je bilo 600 eura, platne kartice i mobilni telefoni.

Potom su, kako se sumnja, nastavili kretanje auto-putem Beograd-Niš, gdje su kod Jagodine na parkingu izbušili gumu na vozilu čiji je vlasnik njemački državljanin, zatim polomili staklo na vozilu i ukrali torbu u kojoj su bile lične stvari, nakon čega ih je policija uhapsila na naplatnoj stanici „Koševi" na auto-putu za Kruševac.

Takođe, oni se sumnjiče da su pružali otpor tokom hapšenja i tom prilikom lakše su povrijeđena tri policijska službenika, dok je oštećeno službeno vozilo i naplatna rampa, zbog čega se terete i za krivična djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i uništenje i oštećenje tuđe stvari.

U vozilu osumnjičenih, policija je pronašla ukradene predmete prilikom izvršenja navedena dva krivična djela i biće vraćeni oštećenima.

Postoje osnovi sumnje da su D. Ž., S. S. i M. V. na auto-putu Beograd-Niš i Beograd-Čačak u vrijeme turističke sezone kada veliki broj stranih državljana putuje kroz Republiku Srbiju, izvršili više krivičnih djela na štetu stranih državljana.

Osumnjičenima je, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu, određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.